Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyások kontra nagykutyások?

Kiskutyások kontra nagykutyások?

Figyelt kérdés

Tisztelt Gazdik!

A véleményetekre lennék kiváncsi. Egy nagyon kedves barátomnak kellemetlenségei vannak kutyasétáltatás közben, ezzel kapcsolatba szeretnék hozzászólásokat, véleményeket, észrevételeket, esetleg saját tapasztalatot.

A barátomnak igen nagytestü kutyája van (60 kg) mindig pórázon viszi sétáltatni a kutyust. Sétáltatás közben igen sokszor kerül (néha veszélyes) helyzetbe, mégpedig a kiskutyák miatt. Én is nem egyszer nem kétszer tapasztaltam, hogy akinek kiskuytája van póráz ill. szájkosár nélkül sétáltat. Megdöbbenve tapasztalom, hogy nem a nagytestű kutyákkal van itt a probléma, hiába vannak ők beállítva agresszív, veszélyes, vérengző fenevadaknak, a kiskutyák sokkal hamarabb megtámadják a nagykutyákat. Miért gondolják a kiskutya tulajdonosok, hogy ők külömböző jogokkal vannak felruházva pl.: póráz nélküli, szájkosár nélküli sétáltatás!!! Ebből igen sok konfliktus helyzet alakult már ki, mikor a kiskutya támadt ránk. Minden esetben a barátom szóvá tette, hogy miért nincs megfogva a kutya ( az övé mindig pórázon van) és MINDIG a kiskutyások voltak felháborodva és fenyegetőztek. Úgy érzem hogy mi elkövetünk mindent annak éredkében, hogy ne történjen baj, akkor ők miért érzik, gondolják úgy, hogy nekik kiváltságaik vannak. Ezzel kapcsolatban várok észrevételeket, személyes tapasztalatokat, tanácsokat.

Előre is köszönöm.

Ildi

2011. júl. 3. 20:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy egy 60kilós kutyában egy 5-15kg-os kutya milyen kárt tud tenni. Oda se mernek menni, max 2-3 méteres távból ugatják. Ha a nagykutya arra fordítja a fejét, már 4-5 méterre távolodnak.
2011. júl. 3. 22:34
 22/31 anonim ***** válasza:
A 2 németjuhászát uszító pasas merre lakik? El látogatnék arra a kutyámmal...
2011. júl. 3. 22:35
 23/31 anonim ***** válasza:

vesszetek össze..ezaz.

nálunk a nagy kutyákat szokták póráz nélkül sétáltatni van amelyik egyáltalán nem behívható..és ha szóvá teszem ők vannak felháborodva. ennyit erről.

2011. júl. 3. 22:38
 24/31 anonim ***** válasza:
Nekem közel 70 kilós a kutyám, de mi nem félünk az agresszív kicsiktől. Az utcán mindig pórázon sétáltatom, még ott is, ahol tudom, hogy szabad kijárásuk van idegbeteg kiskutyáknak. Azok rendszeresen "megtámadnak" minket, de az enyémet nem féltem, mert egyrészt tényleg nem tudnak kárt tenni benne, másrészt valóban nem mernek 1-2 méternél közelebb jönni. A kutyafuttatóra érve lekerül a póráz, ott már főként ismerős kutyákkal találkozunk, de ha új kutya van, akkor egy korábbi válaszolóval ellentétben én nem hagyom, hogy pórázon találkozzanak! Ha a másik gazdi is ismerkedni akar, akkor mindketten engedjük el a kutyáinkat és ismerkedjenek, de szigorúan póráz nélkül! A kicsikkel akkor sincs gond, ha agresszívak, mert az enyém nem tekinti őket veszélyforrásnak. Úgy megy el az örjöngő apróság mellett, mintha az ott se lenne. Ilyenkor szokott a másik gazdi kicsit megnyugodni és sűrűn bocsánatot kérni a neveletlen kutyája miatt. :) Nálunk labrador méret környékén kezdődik az, amikor már komolyan kell venni a másik kutyát.
2011. júl. 3. 23:38
 25/31 anonim ***** válasza:
A két német juhászos Bp-en van (Havanna lakótelep).Amúgy én ellene vagyok az erőszaknak,de ezek tényleg megérdemelnék!!!!A rendőrség pedig nem csinál semmit :/ !!!
2011. júl. 4. 06:21
 26/31 anonim ***** válasza:

A Havanna melyik részén? Én a Kisz lakótelephez közelebbi kutyafuttatóra járok, ahol zöld kerítéssel van két részre osztva a futtató, a focipályák mellett.

Ha jól tudom, van még egy futtató a Penny mögött, de oda nem járok.

2011. júl. 4. 07:42
 27/31 anonim ***** válasza:
Ebben a temaban soha nem lesz egyetertes... nalunk epp egy kozepes testu kutya tartja rettegesben a kornyeket, annyira, hogy a tobbiek mar a futtato kozelebol is menekulnek, ha ez a kutya feltunik... mar gazdit is harapott meg. Nekem kozepes kutyam van, es szerintem sem tud egy pici kutya kart tenni a nagyban, max 1-2 meterrol ugatja, es annyi. A nagy meg egyetlen harapassal el tud intezni egy picit. Ha mi talalkozunk nalunk kisebb kutyaval, en is vigyazok, hogy az enyem ne tegyen kart a kisebb kutyaban.
2011. júl. 4. 08:32
 28/31 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok hát képzeljétek amint írtam nálunk a kiskutyák vannak elengedve és ha a nagy kutyámhoz futnak oda arra kiabálják hogy nem bántja(gondoltam hogy az a szobacirkáló nem bántja az én kutyámat hogy lehet valaki ilyen ostoba) én meg arra azt szoktam mondani hogy az enyém igen mert nem jön ki más kutyákkal.
2011. júl. 4. 16:26
 29/31 anonim ***** válasza:
ugyanúgy a 2.válaszoló vagyok és az előbbi nálunk ezt általában az öregnénik szokták csinálni!
2011. júl. 4. 16:27
 30/31 anonim ***** válasza:
Ismerjük azt a kutyafuttatót,mi is járunk oda a kutyámmal :)!Ez a németjuhászos oda nem jár be (tudtommal),de a kondor sétányon van az Agapé egyesület,amelett van egy elkeritett rész (családi szabadidőpark),oda be szokta vinni a kutyákat.
2011. júl. 4. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!