Ugye segitetek? Nagyon fontos, ha a tanácsotok nem válik be akkor elveszitem a kutyámat! SOS LÉCCI
Az a helyzet h van egy 6hónapos fiu yorki kiskutyám és nem szobatiszta még mindig.
Van egy kis alomja arra az esetre ha nem lennék otthon hanem Pl.: Iskolában akkor abba belepisiljen kakáljon..
Háát ez nagyon ritkán jön össze.Általában naponta 3-4-5ször is leviszem de nem mindig végzi el a dolgát inkább fent ahol éppen rájön és akkor odapisil,kakál.
nemtudjátok h tudnám rászoktatni h csak akkor kakáljon ha lementem vele/Ált ugy viszem le h evés ivás után 15perccel../szoval h szobatiszta legyen..azért mégis már 6hónapos kéne h tartsa a pisit kis ideig..
Lécci segitsetek és adjatok tanácsot mert ha nem fogja megtanulni 2 honapon belül a szobatisztaságot akkor a szüleim azt mondták h elfogják adni!://
A boxnak köze nincs az alomhoz. A box, az műanyag hordozó, de van ketrec is. Azt három oldalról érdemes letakarni, ha benne van egyedül.
A boxba szoktatás úgy történik, hogy ajtó levesz, vagy kinyit állandóra. Jutalom, étel ott kapható.Ne legyen túl nagy sem.Amelyik kutya ismeri, szívesen húzódik el benne akár pihenni is.
Nem olvastam végig a válaszokat, de a kérdésedben rögtön szemet szúrt az, hogy evés-ivás után viszed le sétálni.
Ilyen nem csinálunk! Mindig a séta után kapjon enni, ugyanis ha a kutyát teli hassal mozgatod, akkor gyomorcsavarodást kaphat! Kistestűeknél ritkábban fordul elő, de erre akkor is nagyon kell ügyelni.
Ha reggel fölkeltél, akkor kapj fel egy gatyót, pólót és irány lefelé a kutyával. Pisiljen, kakiljon. Legalább 20-30 percet legyél lent vele, mert nem elég az, hogy egyet pisil. A fiú kutyáknál főleg nem, náluk akkor ürül ki a "tank" ha már pisiltek néhányat, imádnak jelölgetni fűt, fát, bokrot.
Aztán ha fölmentetek, akkor kapja meg a reggelijét. (mit eszik?) Ha teli a hasa, hagyd pihenni, ne akarjatok akkor játszani. Aztán ahogy az időd engedi, lehetőleg 2-3 óránként ki kellene vinni, hogy megtanulja a szobatisztaságot, és ráérezzen, hogy mennyivel jobb kint pisilni.
Egyébként a kint pisiltetés ugye nem annyi, hogy kiengeded egy kertbe? Ki kell vele menni az utcára, ahol lát más kutyákat, látja ahogy ők intézik a dolgukat, pisilnek, kakilnak, és érzi a kinti szagokat.
A másik, amit láttam (közben elolvastam a többi választ, meg amit írtál) hogy szidás után kajával csalogatod elő? Remélem ez maximum egy falat sonkát, vagy sajtot jelent. Egy falatot! Ha állandóan etetve van, és mindig elöl van a kajája, akkor persze, hogy össze-vissza kakil.
A kutyád már elég nagy ahhoz, hogy csak reggel és este kapjon enni, napközben legfeljebb 2-3 alkalommal 1-1 falatot, de nem kell jóllakatni. A kutyák gyomrának is kell pihenni, ha állandóan eszik, akkor a gyomra állandóan dolgozik, és természetesen sokszor kell kakilnia.
Szóval reggel és este egyen, és mindig a séta után! És ha lehet, akkor este minél később vidd le, hogy tudjon még egyet pisilni. Én 22 óra körül szoktam, de az tényleg csak annyi, hogy lerakom a fűbe, pisil, és már megyünk is föl.
Más: a box az egy doboz, ketrec, amibe a kutya alszik. Sokan alkalmazzák, én személy szerint feleslegesnek tartom, mert egy kistestű kutyának millió lehetősége van "eldönteni", hogy hol akar aludni. Az enyém vagy a fotelben alszik, vagy az ágyamon a lábamnál.
A lakásba tényleg praktikusabb ha nem almot használsz, egyrészt mert hamar büdös lesz, másrészt széthordja a kutya homokot. Létezik úgynevezett kutyapelenka, ez egy fehér anyag, amit a földre tudsz letenni, és a kutya arra pisil. Ugyanolyan anyagból van, mint az embergyerekeknek gyártott pelenka, nagyon jól szívja a nedvességet. De ha bemész a gyógyszertárba, és kértek olyat, hogy betegalátét (kétféle méret szokott lenni, a kisebbik elég) az sokkal olcsóbb, és tök ugyanolyan, mint ez a kutyapelenka:)
Ha a kutyád szobatiszta lesz, akkor úgyis magától le fog szokni arról, hogy a lakában intézze a dolgát. Az én kutyám 4 és fél éves, a mai napig le van téve egy eldugott sarokban egy kutyapelenka...ne kérdezd minek, kb. 3 éve nem pisilt rá:)
Ritkán, de előfordul, hogy 7-8 órára egyedül kell hagynunk, akkor sem megy rá, inkább megvárja, amíg hazaér valaki és leviszi.
A kutya nem hülye, és nem szeret a saját életterében piszkítani. Meg fogja tanulni, ne aggódj.
Alom nem kell. Ez kutya, nem macska, nincs meg benne az az ösztön, ami a macskákban benne van. nem tudja a kutya az almot használni.
A kutyapelenkát személy szerint nem ajánlom, egyszer vettem a kutyámnak, amikor még kicsi volt, azonnal széttépte és körbe húzta a nappalin :'DDD
Utolsó, igen, sok kutya csinálja ezt a pelenkával:D Az enyém személy szerint a legelső éjszakától arra pisilt, pedig nem is volt erre nevelve.
Akkoriban praktikus volt, és könnyebbséget jelentett nekem is a tudat, hogy ha pisilnie kell, akkor nem kell visszatartania. Használta is pár hónapig, de az első tüzelése után már egyáltalán nem.
Az enyém se jelez, csak ha ne adj isten csikar a hasa:)
(1x volt ilyen)
De ha csak nem iszik valami miatt nagyon sokat, akkor 4-5-6 órát simán ki kell bírnia minden kutyának. Annál tovább meg úgysem várok, átlag 5 óránként lemegyek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!