Hogy is van ez az oltásos sétás dolog?
Van, aki az első oltás után kutyamentes helyre kiviszi a kicsit. Van, aki megvárja a második oltást, hiszen, az a kombinált.
Ha az ember tudja, a környéken nincs járvány semmi féle a kutyák között.
Van orvos, aki úgy tartja, az oltás akkor hasznosul, ha megfelelő hatások érik a kutya szervezetét.
Mindenesetre, a rizikója meg van, hogy netán beteg lesz a kiskutya ilyenkor. De az oltás miatt enyhébb lefolyású lehet a megkapott betegség.
Ez olyasmi, hogy azt tartják, a gyerekeknek is legalább fél kiló homokot meg kell ennie, mire felnő, hogy az immunrendszere erősödjön.
erre nincs egyértelmű válasz, mindig a gazdának magának kell eldöntenie.
egyik oldalról: igen, összeszedhet a kiskutya bármit séták során, amibe akár bele is halhat.
másik oldalról: így kimarad egy csomó idő a szocializációjából, ráadásul ez idő alatt hogy végzi a dolgát? alomba...? illetve sajnos még így sem lesz teljesen, 10000%-ban védett a kiskutya, hisz nem él burokban, és felteszem nem váltotok ruhát hazaérkezés után rögtön, és nem zárjátok el az utcán használt cipőt/ruhát a kiskutyától hermetikusan és mostok kezet fertőtlenítőszerrel... és a parvo pl. nagyszerűen terjed cipőtalpon.
én reszkíroztam eddig mindegyik kutyámmal, természetesen olyan helyre vittem őket ilyenkor, ami annyira nem forgalmas, de azért kapjanak némi ingert. szerencsénk volt, nem lettek betegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!