Póráz nélküli séta? Ha meglát egy kutyát semmi nem akadályozza meg, hogy odarohanjon játszani. Ötletek? Nem gondolom, hogy ez garantáltan biztonságos dolog.
Kiskutyám imád játszani idegen kutyákkal. Ha szabadon van mindig szalad, hogy üdvözölje a másik kutyát, aki mondjuk pórázon sétál. Jobban örülnék, ha ilyenkor vissza jönne, ha hívnám mert félek, hogy mi van akkor, ha a pórázon sétáló kutya "harapós". Persze akkor nem izgulok, ha úgy megy szabadon a kutya (nem kóbor) ha a gazdája közelben van, mert tudom, hogy azért engedte el a kutyáját, mert felelősséget vállal érte, ha összemarakodni egy másikkal. Én is így engedem el az enyém, csak, hogy kistestű a kutyám, és féltem. LÉNYEGE: visszahívás megtanítása. Ha kiszökik, rászólok és már kúszik is befelé.
Ötlet?
Nagy tévedésben vagy ha azt hiszed,hogy a kutya nem harap,és nem támad,mert póráz nélkül sétál a gazdija mellett.AZ én kutyám nem harapós,de volt hogy felállt a szőr a hátán,és ha póráz nélkül lett volna támadott volna egy másik kutyára.Az ok: hogy tüzelési időszak volt,és a kanok ilyenkor másképp viselkednek.
A kiskutyádat otthon tanítsd meg a lábhoz kifejezésre.Amíg nem megy neki,és nem engedelmeskedik addig használd a pórázt.A szomszédom kiskutyáját kis híján széttépte egy olyan kutya amelyik alapjáratban egy tündéri szelíd állat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!