Miért hiszed azt, hogy jól nevelt a kutyád?
Komolyan érdekel, hogy ki miből vonja le azt a következtetést, hogy az ő kutyája aztán a világ legjobban nevelt ebe?
Pl. - szomszéd kutyáját megöli mert ugye védi a házat
- vicsorog a kutyafuttatón a többi kutyára de azért beviszi,
- imádja a gyerekeket és nem bántja az embereket póráz nélkül csalingál a kutya, de nekiugrik egy békésen játszadozó másik ebnek... és még sorolhatnám.
Miért hiszik egyesek azt,hogy megnevelték a kutyájukat, holott csak egy bizonyos környezetben ismeri, ha kiviszi a nagyvilágba akkor érik a meglepetések?
Miért NEM FIGYELTEK VALÓBAN a kutyátokra, miért nem veszitek a fáradtságot,hogy megismerjétek Őket? Miért csak az számít,hogy milyen fajta, mekkora, hogy lehet vele villogni? (Akinek nem inge..)
Teljesen igazad van kérdező!
Egyes emberek csak tárgynak tekintik a kutyájukat.
Én nagyon jól tudom hogy a kiskutyám neveletlen :D Pedig nagyon sokat vesződtem vele, mégsem javult meg. De én elfogadom így, mert nem azért van, hogy villogjak vele, hanem hogy társam legyen és erre tökéletesen alkalmas. Lehet, hogy másokat bánt, épp ezért nem viszem ki a kertből (ha bárki állatkínzással vádolna, annak közlöm hogy félhektáros kertünk van erdővel, kis tóval és a kutyámnak van társasága), és így csak én tudom, milyen bújós és hűséges és úgy néz rám, mintha isten lennék.
Nem érdekel ki mit gondol róla, ő a szívem csücske :)
Életkép. Bp. Kutyafuttató:
10-15 kutya gazdival. Utóbbiak csoportokba verődve beszélgetnek, előbbiek játszanak, ugrának, egyik épp a dolgát végzi a futató közepén. 4db szemetesből folyik ki a belevaló környékük szintén szemetes. Én: kutyimmal odamegyünk a kerítéshez: hangos köszönés ...semmi:) szagolgatás ismerkedés, egyik ifjonc begerjedve rohan az én csöndesen szemlélődő kutyámhoz...semmi) mi diszkréten odébb állunk. Másik oldalon egy szép "darab" KÁJ csöndesen poroszkál a gáton. Gazdi úgy 200 m!! előrébb sétál. (biztos nem bánt?!) Mi kutyával lent a réten játszunk háttal az eseményeknek egyszercsak otterem a KÁJ. Vér meghűl, kutyám megadja magát KÁJ szagol, aztán arréb áll. Gazdi talán már otthon. Izzadságpatakok a hátamon. Szerencsénk volt.......
10:17! Lényegtelen mekkora a telek, a kutya be van zárva egy bizonyos területre, ez frusztráló lehet számára. A kutyáknak szüksége van arra, hogy sétáljanak, kapcsolatuk legyen a külvilággal. Egy lelkileg sérült ebet nem simogatással, te általad kényeztetésnek nevezett mindent megengedéssel lehet helyrehozni. Ki kell alakítani egy egészséges kapcsolatot. A gazdájának kell a falkavezérnek lenni, akiben a kutya meggbízhat minden körülmény között. Ismerd meg a kutyád igényeit, ők nem négylábú szőrös emberek!!!
Engem is kiborít, amikor póráz nélkül látok egy "jól nevelt" kutyát. (Nyilván nem az erdőben..) Egyrészt közterületen kutyát póráz nélkül sétáltatni tilos. Miért akkora fáradtság az elvileg láb mellett sétáló kutyára rárakni egy nyakörvet és fogni a pórázát? Másrészt, városban lehetnek a kutyák számára olyan ismeretlen zajok, állatok amik elterelhetik a kutyák figyelmit, kifutnak az autók közé, vagy világgá rohan. (Habár ennek az esélye egy jó kutya-gazda kapcsolat esetén jelentősen csökken.) Harmadrész: Ha a gazdája biztosan tudja, hogy az ő kutyája nem tud viselkedni más kutyák társaságában, nem az lenne az alap, hogy ha mégis póráz nélkül sétáltatja, de legalább ha meglát egy másik kutyát, a biztonság kedvéért visszahívja?
De ezt ragozhatnánk, mint ugyanúgy a kutyagumi felszedését. Ha most kinéznék az ablakon biztosan látnék a házunk előtt egy jó nagy adagot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!