Valaki megfenyegetett, hogy megmérgezi a kutyáim. Részletek lent! Milyen büntetést von maga után, ha valaki póráz nélkül sétáltatja lakott területen a (jól nevelt) kutyáit?
nem találtam megfelelő kategóriát, ezért ide írom a kérdésem.
A 3 BÉKÉS, JÓL NEVELT kutyámat (egy 3 hós kölyök, és két 1 éves kisebb testű szuka) kivittem póráz nélkül az utcánkba, hogy a villanyóraleolvasót ne zavarják. Volt rajtuk nyakörv, a póráz a nyakamban lógott, de mivel csak 2 percre mentem ki az utcánkba, nem kötöttem meg őket, senki nem volt a közelben, de az egyik ház kerítése mögül kiordibált egy (kutyás) lány, hogy hallottam-e a pórázról?
(Ők illegálisan parkolnak az utcában a kamionukkal, amivel tönkre is vágták az utat)
A kutyáimmal az életben még nem találkozott, azt se tudtam, hogy az utcában lakik, a kutyáival se volt sosem konfliktusunk, nem értem, miért kellett úgy nekem támadnia. A lényeg, hogy megfenyegetett, hogy megöli a kutyáimat (???) és engem is megveret.
Én erre csak annyit mondtam, hogy gratulálok a szüleinek, amiért ilyen nagyszerű, kedves gyereket neveltek belőle, és tovább mentem.
Beismerem, pórázt kellett volna tennem rájuk - a jog szerint.
Ha nem olyan stílusban "kér", azonnal fel is teszem.
Szeretném tudni, ha netalán odáig fajulna a dolog (bár nem szeretném, ha lenne folytatása), ki mellé állna a törvény?
Mert részemről ugye történt törvénysértés, bár azt hiszem, nagyon csekély, hiszen senki nem volt az utcában, és ott volt a nyakamban a póráz, a kutyáim jól neveltek, hívásra bármikor azonnal lábhoz jönnek.
Ő viszont szóban megfenyegetett. Erre persze nincsenek tanúim.
Szóval ha ne adj' isten meg akarná mérgezni a kutyáimat (ami miatt most lesz pár álmatlan éjszakám) és én beperelném, vajon kinek adnának igazat?
mekkora f@szkalapok vannak...
már önmagában, hogy így beszól neked a kis hülye, meg a stílusa. az ilyennek kár kijönnie az anyjából, inkább száradt volna a lepedőre, vagy az intim betétre...
Hááát....
Ha lefényképezett mielött kiordibált( és a képen jól látszik hogy Te vagy rajta, és elvannak engedve a kutyáid )
akkor ő mellé fog állni a törvény. Téged fel jelenthet, sőt még kitalált történetet is kreálhat hozzá.
Ha lemérgezi a kutyáidat és felnyomod, akkor azt neked bizonytani kell. Ha nem tudod bizonyítani, akkor ő is támadhat, vissza perelhet. ( pl másokról való rossz hírek terjesztése, és lehet nyerni is fog )
Amúgy Te is fenyegetőzhetsz, ha megteszi hogy lemérgezi a kutyáidat akkor Te meg leöntöd kromofággal az autóját/it.
Sokkal nagyobb lesz neki az anyagi kár. De ezt azért ( ha közlöd vele ) úgy tálald hogy más ne hallja.
Vagy kiprovokálod az újboli fenyegetőzést, és felveszed egy diktafonra. Majd közlöd vele, ha megteszi akkor lesz bizonytékod hogy ki mérgezi az utcában a kutyákat. ( a Te kutyáiddal kezdte )
És ez már kimeríti az állatkínzást, így börtön büntira is számíthat. ( főleg ha szigorítnak az állatvédelmi törvényen )
Köszönöm a válaszokat!
Egyikünknek sincs bizonyítéka a másik ellen, senki nem volt a környéken, csak az a baj, hogy most én csak emiatt nem indítok pert.
Viszont ha ő tényleg olyan hülye, és megmérgezi a kutyáimat, akkor én megőrülök. És akkor tökmindegy a törvény, a kutyáimat nem hozza vissza semmi.
De ha idejönne keménykedni, legalább tudom, hogy a törvény azért valószínűleg mellém állna.
És mondjuk bizonyíték híján nyilván nem kapna büntetést, de talán kérhetném, hogy x méterre tiltsák el a kutyáimtól és tőlem...
Én nem szeretnék nekik kárt okozni, nekem is meg lennének rá a megfelelő ismerőseim, hogy most nekiálljak keménykedni, de nagyon nem vagyok az ilyesminek híve...
Jajj csak a kutyáimnak ne legyen bajuk.
De most amúgy ha iratok jegyzőkönyvet vagy valamit a fenyegetésről - bizonyíték nélkül - és történik valami baja a kutyáimnak, akkor azt azért figyelembe veszik nem?...
Figyu.
Sajnos bizonyíték nélkül nem fogsz semmire se jutni.
Az csak egy dolog, hogy téged megfenyegetett. De ő is kitalálhatja, hogy pl. nem is egyszermegkergette őt a kutyád, és alig bírt beszaladni az utcáról.
Vagyis egy állítás egy tagadás. Ezt ( bizonyíték hiányában) szépen lezárja a rendőrség.
Nekem volt egy ügyem. Ott egy előzetes vita után a fickó kijött az utcára egy baltával, és a fejembe akarta vágni. Mégpedig úgy, hogy velem volt a kutyám ( 51 kb ), és végig ugatott a pórázon.
Majd odalépett, és amikor emelte a kezét a baltával kutyám elém ugrott ( pórázon ), és az Ő fejébe ment a balta. A fickón egy karcolás NEM esett.
El nem tudod képzelni milyen nehéz volt bizonyítanom az igazam. Mert a fickó azt találta ki, hogy én ráuszítottam a kutyám, és azért vágta a kutya fejébe a baltát. De nem engem akart bántani, ő csak önvédelemből tette azt.
Viszont aki hazudik, ( és nekem volt tanum )előbb utóbb ellent mondásba keveredik saját magával, ha nem elég ügyes.
Természetesen a bíró a javamra döntött, de nagyon nehéz menet volt.
Ilyen a törvény sajnos.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!