Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt egy fantasztikus, jól...

Volt egy fantasztikus, jól nevelt, barátságos kutyám, miért fordult ki magából?

Figyelt kérdés
2éves,fiú havanese,1 éve költöztünk mamámhoz,ami szerintem pozitiv változás neki,mert itt van egy hatalmas udvar,másik kutya,mamám nyugdíjas így vele van,míg eddig mikor dolgoztam ő egyedül volt,nem is volt semmi probléma, csak ősszel tüzelt a szomszéd kutya és ő szó szerint megőrült,az ivartalanítást láttam a legjobb ötletnek,csakhogy azóta a helyzet csak romlott. Egész nap ugat a kutyám (de nonstop:autót,gyalogost,ha nincs semmi akkor azért),mindent szétszed,bevizel és még sorolhatnám olyan,mintha lázadna de nem tudom iért,hol rontottam el és mit kellene tennem?valaki volt hasonló helyzetben?
2011. febr. 7. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Az eszedbe jutott már hogy esetleg kivallasd a mamád, mit tesz amikor nem vagy otthon? Én esküszöm mit nem adnék azért ha egyedül élhetnék a kutyáimmal! A családtagok a lehető leghihetetlenebb és naívabb módon képesek tönkretenni a munkád amikor nem vagy otthon... Illetve a másik kutyától is eltanul dolgokat, és gondolom a másik nincs nevelve.
2011. febr. 7. 22:29
 2/9 anonim válasza:
0%
megőrült.
2011. febr. 7. 22:30
 3/9 anonim ***** válasza:
15%
Nem lehet, hogy Te nem foglalkozol már vele annyit? Én hagytam már rá a dobimat hosszabb az anyukámra (nagyon ritkán tudtam otthon lenni), mégsem lett neveletlen.
2011. febr. 7. 22:42
 4/9 anonim ***** válasza:
*hosszabb időre
2011. febr. 7. 22:43
 5/9 anonim válasza:
9%

Szerintem ez fajtabeli ill. talán túltenyésztés lehet a probléma ennél a fajtánál mintsem Te vagy a Mamád hibája.

Normális hogy tüzelő szukánál megőrűlhetnek a kanok, ált. pont az ilyen kistestű kutyáknál többször előfordulhat tapasztalatom szerint.(hormonális és neurológiai folyamat) Főleg így hogy szinte abnormálisan kezelhetetlen lesz az állat a gazdája számára. Keressél egy profi kutyaetológust vagy kiképzőt biztos tud majd segíteni valamiben. Azóta totálisan tombol a kutyád nem változott semmi a viselkedésén?? De addig is szétnézhetsz a könyvesboltokban manapság rengeteg hasznos kutyakönyv áll rendelkezésre hátha sikerülne orvosolni a bajt. Remélem tudtam valamit segíteni. Sok sikert!

2011. febr. 8. 02:33
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem írtad ugyan, hogy most milyenek a mindennapok, így csak a kutya viselkedéséből gondolom, hogy mi változhatott még azon kívül, hogy kertes házba költöztél:

A megváltozott életkörülmény mást jelent Neked, és mást a kutyádnak! Mi emberek, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy milyen szuper a kert, de egy korábban rendszeresen sétáltatott kutyát ez a bezártság tényleg megőrjít! Az egyetlen szórakozás és változatosság, ha ugatja a járókelőket.

Azt gondoljuk, hogy milyen jó, hogy valaki mindig van a kutyával, de nem vesszük figyelembe, hogy ettől a kutya függővé válik, és végül egyetlen percet sem bír ki egyedül!

Az esetleges kényeztetés, tutujgatás itt csak olaj a tűzre. Az energiától túlfűtött, bezsongott kutyát még ki is szolgálják, még jobban felerősödik a viselkedésprobléma.

A többi "jelzés" is segélykiáltás! Mivel nem tudja szavakkal elmondani, elmondja úgy, ahogy tudja. Kezdd el újra sétáltatni, minimum annyit, mint mielőtt anyukádhoz költöztél, és hamarosan visszaáll a régi rend!

2011. febr. 8. 07:23
 7/9 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem is a változás ártott meg neki.Sokkal stresszesebb körülmények közé vitted, hisz eddig megszokta a csendes egyedüllétet.Eddig halmozódtak az érzések benne, és a tüzelő kutya válthatta ki belöle

ami csak eddig gyülemlett benne. Akinek volt olyan betegsége, hogy hónapokig csak az ágyat nyomta az tudja milyen érzés mikor kiviszik a szabadba. Olyan mintha egy teljesen ismeretlen, új világba csöppennél. Elég sokkoló, nem kívánom senkinek. Kb ezt érezhette a kutyád is.

Én a helyedben visszavinném oda, ahol eddig élt (a lakásba). Neki túl stresszes a kinti élet, ő inkább a csendes és nyugodt városi életet szereti.

2011. febr. 8. 09:32
 8/9 anonim ***** válasza:
64%

nagyon úgy tűnik ,hogy elválási stressz.

(szeparációs stressz )

talán most,hogy udvari kutya lett , nem kap elég figyelmet, és a nemkívánatos viselkedésével akarja felkelteni a figyelmed ????

többet, rendszeresebben, és pontosabb időbeosztás szerint kellene vele foglalkozni.

a lényeg a következetes nyugodt együtt-töltött idő !!

2011. febr. 8. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,sokat segített.az sajnos igaz,h mostanábban több a munkám,mint eddig de amennyit tudok foglalkozom vele,az talán gond lehet,h mamám borzasztóan elkényezteti,de nem gondoltam,h ennyire,az udvarra mondjuk ő akar kimenni és nehéz berángatni.megpróbálom a rendszeres sétát bevezetni és szólok mamámnak fogja vissza magát.amúgy igen a lázadás még aktívan tart nála
2011. febr. 9. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!