Volt egy fantasztikus, jól nevelt, barátságos kutyám, miért fordult ki magából?
Szerintem ez fajtabeli ill. talán túltenyésztés lehet a probléma ennél a fajtánál mintsem Te vagy a Mamád hibája.
Normális hogy tüzelő szukánál megőrűlhetnek a kanok, ált. pont az ilyen kistestű kutyáknál többször előfordulhat tapasztalatom szerint.(hormonális és neurológiai folyamat) Főleg így hogy szinte abnormálisan kezelhetetlen lesz az állat a gazdája számára. Keressél egy profi kutyaetológust vagy kiképzőt biztos tud majd segíteni valamiben. Azóta totálisan tombol a kutyád nem változott semmi a viselkedésén?? De addig is szétnézhetsz a könyvesboltokban manapság rengeteg hasznos kutyakönyv áll rendelkezésre hátha sikerülne orvosolni a bajt. Remélem tudtam valamit segíteni. Sok sikert!
Nem írtad ugyan, hogy most milyenek a mindennapok, így csak a kutya viselkedéséből gondolom, hogy mi változhatott még azon kívül, hogy kertes házba költöztél:
A megváltozott életkörülmény mást jelent Neked, és mást a kutyádnak! Mi emberek, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy milyen szuper a kert, de egy korábban rendszeresen sétáltatott kutyát ez a bezártság tényleg megőrjít! Az egyetlen szórakozás és változatosság, ha ugatja a járókelőket.
Azt gondoljuk, hogy milyen jó, hogy valaki mindig van a kutyával, de nem vesszük figyelembe, hogy ettől a kutya függővé válik, és végül egyetlen percet sem bír ki egyedül!
Az esetleges kényeztetés, tutujgatás itt csak olaj a tűzre. Az energiától túlfűtött, bezsongott kutyát még ki is szolgálják, még jobban felerősödik a viselkedésprobléma.
A többi "jelzés" is segélykiáltás! Mivel nem tudja szavakkal elmondani, elmondja úgy, ahogy tudja. Kezdd el újra sétáltatni, minimum annyit, mint mielőtt anyukádhoz költöztél, és hamarosan visszaáll a régi rend!
Szerintem is a változás ártott meg neki.Sokkal stresszesebb körülmények közé vitted, hisz eddig megszokta a csendes egyedüllétet.Eddig halmozódtak az érzések benne, és a tüzelő kutya válthatta ki belöle
ami csak eddig gyülemlett benne. Akinek volt olyan betegsége, hogy hónapokig csak az ágyat nyomta az tudja milyen érzés mikor kiviszik a szabadba. Olyan mintha egy teljesen ismeretlen, új világba csöppennél. Elég sokkoló, nem kívánom senkinek. Kb ezt érezhette a kutyád is.
Én a helyedben visszavinném oda, ahol eddig élt (a lakásba). Neki túl stresszes a kinti élet, ő inkább a csendes és nyugodt városi életet szereti.
nagyon úgy tűnik ,hogy elválási stressz.
(szeparációs stressz )
talán most,hogy udvari kutya lett , nem kap elég figyelmet, és a nemkívánatos viselkedésével akarja felkelteni a figyelmed ????
többet, rendszeresebben, és pontosabb időbeosztás szerint kellene vele foglalkozni.
a lényeg a következetes nyugodt együtt-töltött idő !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!