Rossz gazda lennék emiatt? A kutyám nem jön ki az azonos neműekkel, illetve csak olyan kutyákkal akik barátságos kutyák mint pl. írszetter, labrador, angolszetter, illetve idősebb kutyákkal.
Nekem is kistestű kutyám van, és tudod hányszor hallottam olyan kutyák gazdájától, aki nem tudott bejönni a futtatóba mikor mi bent voltunk, mert agresszív a kutyája, hogy "Mikor mennek már el", "Pincsikkel bárhol lehet ülni" ( nem pincsi a kutyám) "Ha nem mennek beengedem a kutyát és futhatnak", meg "Engedje csak ide, elroppantja és kész".
Meg az milyen már, hogy azok menjenek el, akik megnevelték rendesen a kutyát, mert ők a parkba is tudnak menni. Ugyan már, te sem gondolhatod komolyan.
Ha a te kutyád nem jön ki más kutyákkal igenis neked kell alkalmazkodni, és nem másokat szidni, hogy nem tud bemenni a kutyád piszkítani.
Az én véleményem szerint igen, az vagy.
Egyrészt: 5-10 percet tud elengedve lenni a kutyád, mondjuk naponta 3-szor
Másrészt: mert azt gondolod, hogy egy pici kutyának elég 15 perc mozgás.
Harmadrészt: nem adod meg a lehetőséget a kutyádnak arra, hogy megfelelő menyiségű és minőségű szociális interakcióba keverdjen, pedig szüksége lenne rá.
Ráadásul nekünk, akik rengeteget gyakoroltunk, dolgoztunk, erőlködtünk, tanultunk, és nem utolsó sorban néhányan fizettünk is azért, hogy a kutyánkat bárhol, bárkivel össze tudjuk engedni miattad kell illegalitásban, parkokban játszanunk és tanulnunk a kutyákkal, és időnként közterület felügyelőkkel veszekednünk, vagy éppen bírságot fizetnünk.
Az egy dolog, hogy a kutyád nem jön ki azonos neműekkel (ami amúgy tökre nem normális, hiszen falkában is vegyesen vannak a kutyák) az meg egy másik, hogy te nem tudod kontrollálni, hogy ne legyen baj, ha mégis találkoznak. Az én kutyámnak is vannak persze nem szimpatikus kutyák, de ilyenkor egyszerűen megtiltom neki, hogy közeledjen hozzájuk, és szépen megférünk egymás mellett.
Én például szoktam a futtatóban órákat is gyakorolni a kutyával, mert ott van akadály ami mondjuk kell a következő vizsgánkhoz. Igenis fel vagyok háborodva, hogyha a hozzád hasonlók miatt nem jutok be a futtatóba.
A kutyádnak se, neked se jó így, és a környezetedet is megszivatod.
Ezek a kutyafuttatók úgy működnek, hogy ha valaki bent van, akkor az újonnan érkezők várnak, amíg az ki nem jön? Én eddig azt hittem, hogy a kutyafuttató egy olyan közösségi hely, ahol a kutyák egymás társaságában lehetnek, amelyik kutya meg nem jól szocializált, azt nem viszi oda a gazdája. De ezekszerint nem így van.
Amúgy kétszereplős a játék. Ha kézbentartható a kuyád, akkor meg tudod tiltani neki a balhézást, persze ugyanez kell a másik kutya-gazdi páros részéről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!