11hetes labrador kutya! Hogyan tudnám rászoktatni a sétára?
Az én német juhászommal ugyan ez volt. Ha ráraktam a pórázt elkezdett vergődni, nyüszíteni, és sírni, rángatta, meg volt őrülve. Ha levettem úgy jött láb mellett, hogy még az előttem elrohanó macskákhoz sem ment oda.
Elvittem egy kutyakiképzőhöz, aki azt mondta, azért nem jön pórázon, mert nem hiszem el, hogy képes rá.
És vicces, de elkezdtem szuggerálni magamban, hogy jön pórázon láb mellett... És jött. A kutya megérzi, hogy bizonytalan vagy, amitől ideges lesz, és a bizonytalanságot a pórázzal köti össze. Szóval "hidd el" hogy megy pórázon szépen, és menni fog.
Hagyd rajta a nyakörvet, amikor játszol vele vagy eteted, hogy megszokja, és ne az kösse le, hogy valami van a nyakán. Aztán ha kiviszed, ne húzd, hanem csalogasd kajával, játékkal, és folyamatosan dicsérd, hogy jó emléke maradjon a sétáról. A húzással/rángatással csak megrémíted. Megpróbálhatod vele gyakorolni a lakásban/kertben is a dolgot, akkor talán jobban menne, tekintve, hogy nem tereli el a figyelmét a külvilág. De mindenképp szép szóval kezdd.
Nem tudom, milyen környéken laktok, de ha teheted, vidd el valami közeli biztonságos helyre, ahol elengedheted, ahol szabadon rohangálhat. Meg fogja tanulni, hogy a póráz azt jelenti, hogy mindjárt jön a szabadság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!