Most jutott eszembe egy ötlet, véleményeznétek?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy ugyebár vannak fajták amiknek alapból nincs farkuk. Pl wels cardigan corgi( bocsi ha rosszul írtam). És vannak kutyák, amiknek csonkolták a farkát. Manapság ez a kupírozás kérdés eléggé vitatott. Mi lenne, ha gondos tenyésztői munkával elkezdenék mondjuk dobermannt keresztezni a corgival, majd a farok nélküli egyedeket visszakeresztezni dobival, addig amíg egy dobi jellegű kutya jönne létre farok nélkül. Így ez a probléma megoldva. A fül pedig, ha a méretét csökkentjük és előnyben részesítjük a minél felállóbb füleket, akkor hasonló eredményt lehetne elérni amint nj-nál. Ez megoldás lenne a problémára. Ti hogy látjátok?2011. jún. 24. 17:18
11/15 A kérdező kommentje:
nekem sincs vele bajom, sőtt, a következő kutyám szerintem egy vágott fülű és farkú barna dobi lesz, olyan kennelből ahol fontos a küllem mellett a teljesítmény is. ezt csak mint alternatívát vetettem fel, de akkor ezek szerint nincs rá esély.
2011. jún. 24. 21:31
12/15 anonim válasza:
Épp betüzelt tegnap a dobi szukám. Ha gondolod rátehetünk egy Corgit kiváncsiságból:)))))))))
13/15 zuzuki válasza:
Most komolyan... A Dobermant szeretnéd keresztezni egy Corgie-val?Nem vagy eszednél...ugye tudod?;) Eleve nem menne,csak sperma fecskendővel,ráadásul elveszítené mind a két fajta azt a jellegzetességet,amiért szeretik őket.Ne csináld!:) Nálam három kutya boldogan virgonckodik,pedig egyik sincs "túltenyésztve".A Westie viszi a "pálmát",ő a leghangosabb és legokosabb.Aztán jobb és baloldalt jön két "dobi",akik aztán fedezik a hangosan beszélőt,sőt,baromira védik is.Na most,ha elkezdenéd keresztezni őket,akkor nem lenne hangadó,se pedig testőr.A hangadó-testőr pedig,nem jó választás!;)
14/15 anonim válasza:
szerintem ő egyáltalán nem ugy értette, hanem a Corgi jutott eszébe mint rövidfarku egyed:) Ez egy feltételes mód volt. Amugy meg ha van 2 jó ösztönadottságú kutya, nem szokott a fedeztetés problémákat okozni, még ha a magasságuk eltérő is.
15/15 A kérdező kommentje:
arra nem figyelt senki, hogy gondos tenyésztői munkát is írtam. nem csak összeesztek egy dobit meg egy corgit és majd a végén születik egy adag kutya ami teljesen dobinak néz ki fül nélkül. itt akár évtizedek munkájára gondoltam.
2011. jún. 29. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!