Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem figyel rám a kutyám?

Miért nem figyel rám a kutyám?

Figyelt kérdés
2 éves kan kutya, az utóbbi 1 héten engedetlenné vált, folyton, szaglászik, nem figyel, nem érdeklik a játékai, csak ha a kertben játszunk, a kaja is sokkal kevésbé motiválja, a kutyaiskolában is gyakran elrohan más kutyákhoz. Lehet, hogy érzi a tüzelő szukák szagát? Vagy valami más a baj? A kertben teljesen normálisan viselkedik, sétánál van a baj.
2009. márc. 24. 20:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nézd kedves kérdező! Nem egyszerűnek mondható kutyáim vannak, egy kaukázusim és egy rotweilerem. Nem tudnak trükköket, de szófogadóak és feltétlen odaadással vannak irántam és kiskorú gyerekeim iránt is. Nekem ez a fontos, én nem trükkökre tanítom a kutyáimat.

(a második, alaposan lepontozott válaszoló)

2009. márc. 24. 21:47
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Egy ivaros kannál tüzelési időszakban hiába varázsolgatsz fennel könyve szerint. Amióta megírta ez a nő ezt a könyvet, mindenki marha nagy kutyaszakértő:) Nagyon egyszerű a megoldás: ivartalanítsd. Nem lesz többé ilyen gondod, ráadásul a kutyád sem fog szenvedni a vágyakozás miatt. Mivel nyilván sokat törődsz vele, ahogyan le is írtad, biztosan megérted, hogy így neki is jobb. A "kóstolgatás" "hatalomátvételi kísérlet" egészen másképp néz ki. Amúgy pedig fennel se mindenható, ráadásul már régen túlhaladottak a nézetei kutyás körökben, bár kétségkívül az ősbutaságból az elsők között emelkedett ki.
2009. márc. 24. 23:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves roti kau tulaj. Azért ne legyen már baj, hogy valaki iskolába jár a kutyájával és megtanít neki pár dolgot, akár csak a saját és a kutyája kedvéért. Rengeteg kutyával dolgoztam már és tényleg van olyan, amelyiknek tüzelésnél gyakorlatilag semmi sem használ, mert elmegy az esze. Egyede válogatja, nem pedig nevelés kérdése.
2009. márc. 24. 23:42
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen, hogy tüzelő szukát nem vihetsz kutyaiskolába
2009. márc. 24. 23:42
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező!

Az én 5 éves westim is járt kutyaiskolába, szófogadó, az alap dolgokat tudja. 1 hete az enyém is megbolondult, mert tüzelési időszak van.

A többi válaszolónak:

nem csak nevelés kérdése! Egy olyan kan kutya, aki még nem volt pároztatva, tökmind1 milyen iskolát végzett, hány trükköt tud, egyszerűen ÖSZTÖNBŐL cselekszik, fajfenntartás ösztöne, hogy ha a szuka tüzel, odamegy és megtörténik a párzás. Ennyi...

Ne harapjátok le egymás fejét! Felesleges!

A rotis gazdi, meg a többi gazdi is próbáljon a kérdésre válaszolni, nem egymást szapulni!

2009. márc. 24. 23:59
 16/23 anonim ***** válasza:
68%
Neked meg, utolsó, annyit mondok, hogy ha már párzott, akkor sajnos méginkább megbolondul tüzelésnél.
2009. márc. 25. 00:09
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Tuti, hogy a tavaszt és a tüzelő szukákat érzi, ettől változott a viselkedése. Ráadásul az is igaz lehet, hogy már felnőttnek kezdi érezni magát, ezért igyekszik átvenni a falkavezéri pozíciót, feszegeti a határokat. Úgyhogy légy résen, maradj Te a főnök:) Az ivartalanítást én is javasolnám, de ez a Te döntésed.
2009. márc. 25. 12:05
 18/23 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Ne hallgass azokra akik szerint a alacsony szinten van szocializálva a kutyád és ez a te hibád! Biztos vagyok benne, hogy jó gazdi vagy és a legjobbat akarod neki! Ha nem így lenne fel sem tetted volna ezt a kérdést és nem járnál a kutyussal kutya iskolába, stb. A kutya 2 éves tehát már ivarérett, ráadásul itt a tavasz, tele van minden a csini kis szukákkal... érhető, hogy most jobban érdeklik a lányok mint a játék, a kaja, a gazdi, a megszokott dolgok... Ha úgy érzed, hogy nagy erőfeszítésedbe telik kezelned a kutyád viselkedését ebben az időszakban akkor érdemes lenne ivartalanításon gondolkodni. Ez egy rutin műtétnek számító beavatkozás, altatásban végzik, tehát a kutyusod semmit nem fog érezni a műtét közben, ébredéskor ott lehetsz vele, biztonságban fogja magát érezni a gazdi jelenlétében. Néhány nap alatt el is fogja felejteni, hogy valaha volt valami a lába között. :) Várhatóan kezelhetőbb lesz, nem köti le annyira a figyelmét a szukák jelenléte, jobban tud majd rád koncentrálni. Ráadásul ezzel a műtéttel több idős kori megbetegedés is mellőzhető. Szóval a döntés a te kezedben van. Ha nem szeretnéd tenyészteni akkor szerintem jó megoldás az ivartalanítás.

Minden jót nektek!

2009. márc. 25. 12:20
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szerintem is jó megoldás lenne az ivartalanítás, de a szüleim szeretnék pároztatni, van tenyészszemléje, dp szűrése stb. én már egyre kevésbé szeretném, ha kölykei lennének. :( Az ivartalanítás akkor is használ, ha már egyszer párzott?
2009. márc. 25. 14:04
 20/23 anonim ***** válasza:
Használ akkor is, de minél előbb csináltatod meg, annál kevesebb rossz reflex rögzül. Ha így elrohan és elcsapja egy autó, akkor se kutya,se pároztatás.
2009. márc. 25. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!