Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem figyel rám a kutyám?

Miért nem figyel rám a kutyám?

Figyelt kérdés
2 éves kan kutya, az utóbbi 1 héten engedetlenné vált, folyton, szaglászik, nem figyel, nem érdeklik a játékai, csak ha a kertben játszunk, a kaja is sokkal kevésbé motiválja, a kutyaiskolában is gyakran elrohan más kutyákhoz. Lehet, hogy érzi a tüzelő szukák szagát? Vagy valami más a baj? A kertben teljesen normálisan viselkedik, sétánál van a baj.
2009. márc. 24. 20:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
50%

Jól látod, jön a tavasz. Ha nem tudod biztonságosan behívni, nem lenne jobb ivartalanítani? Vagy tenyészkutya?

Sétánál - ha veszélyes, pl. autós helyen vagy - akkor inkább maradj a póráznál.

2009. márc. 24. 20:32
 2/23 anonim ***** válasza:
31%

Most aztán kapok a pofámra, de akkor is ez a véleményem:

mert nem nevelted meg a két év alatt - azaz nem foglalkoztál eleget vele!

2009. márc. 24. 20:39
 3/23 anonim ***** válasza:
A másodiknak igaza van szerintem... De sokkal egyszerűbb ivartalanítani... A 2 éves kor pont az amikor már majdnem felnőtt. Nekem ilyenkor dönötték el a rangsort a kutyáim... Ha úgy gondolod ivartalanítsd ki. De akár próbálhatsz nagyobb erőt belefektetni... Azt te döntöd el, hogy melyiktől leszel igaziból jobb gazda...
2009. márc. 24. 20:50
 4/23 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz, hogy nem foglalkoztam vele eleget. Napi 2 órát sétálunk, minden nap tanítom legalább negyed órát és hétvégén kutyaiskolába járunk, agilityzünk is. Vagy szerintetek mi lenne az elég foglalkozás? Rengeteg trükköt is tud az alap engedelmességi gyakorlatokon kívül.
2009. márc. 24. 20:55
 5/23 anonim válasza:
100%

Azért lehet, mert saját magát gondolja falkavezérnek. Vissza kell szerezned tőle a vezérséget.

A kutyáknál ez kicsit másként működik, mint ahogy a mi emberi agyunkkal gondoljuk. Nem agresszióval, vagy kiabálással, hanem gesztusokkal.

Két módszert ajánlok neked. Az egyik, hogy amikor megérkezel, vagy kimész a kutyádhoz, ne szólj hozzá, ne nézz rá, nézz el fölötte bármit is csinál. Vérmérsékletének megfelelő ideig mindent meg fog tenni, hogy felkeltse a figyelmed, mert azzal ismered el, hogy ő a főnök. (Ha nagyon vadul ugrál, esetleg kap, akkor hagyd ott pár percre, utána folytasd) Egy idő után feladja és lefekszik. Kb. 5 perc múlva hívd magadhoz, és jutalmazd is meg. Ha viszont ismét rendetlenkedni kezd, megint ne vegyél róla tudomást, míg abba nem hagyja

A másik, amivel megerősítheted a saját vezéri szerepedet, ha számára látható módon egy-egy falatot eszel mielőtt az ő ételét odaadnád.

A módszer működik, bár türelem és kitartás kell hozzá. Én nemrég fogadtam be egy kóbor kutyát, rettenetesen neveletlen, mondanom sem kell, de mióta ezt a módszert használom (1 hét után) már érezhető a változás a viselkedésében.

Ajánlom figyelmedbe Jan Fennel Tanuljunk meg kutyául című könyvét.

2009. márc. 24. 20:58
 6/23 A kérdező kommentje:
Jan Fennel könyvét is ismerem és alkalmaztam is a módszereit. Eddig nem is volt semmi baj, csak kb. 1 hete kezdődött a probléma.
2009. márc. 24. 21:01
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy foglalkozol vele, de ez pont az a kor amikor próbálgat... Ráadásul kan is... Meg egyébként is lehet, hogy nem megfelelő neki a módszered. Pl lehet, hogy túl óvatosan kezeled, amikor neki egy kicsit erősebb kézben tartásra lenne szüksége vagy ilyesmi...
2009. márc. 24. 21:06
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Kan. lehet egy kutya akármilyen engedelmes ilyen előfordul. Én állítom, hogy a (még 2 évig) ivaros kan tenyészkutyámat 99 %-osan be tudom akkor is hívni, ha ott egy tüzelő szuka. De akkor is ott azaz 1 %. Nem hiába ivartalanítják a vakvezető, kereső és a mentőkutyákat. Az az egyetlen biztos megoldás.
2009. márc. 24. 21:11
 9/23 anonim válasza:
17%

Lehet hogy kóstolgat:P

igen a felkavezér szerep magadhoz ragadása fontos ...Mintha a Tüskevárban :P olvastam volna a következőt:

Matula bá :P azzal idomította be a kutyát, hogy kiláncolta, és egy darabig éheztette volna úgy, hogy pont előtte van a kaja, de a lánctól nem éri el...aztán egy idő múlva kioldotta a láncot, megetette a kutyát, majd megverte(?) asszem... Próbáld ki, hátha XD

2009. márc. 24. 21:32
 10/23 anonim ***** válasza:

Te mit olvastál kedves előttem szóló?!?

Arra a jelenetre gondolsz, amikor a Tutajos kezét bekeneti szalonnával és azt nyalatja meg a kutyával? Mer ott lánc és éheztetés nincs egy darab se.

2009. márc. 24. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!