Miért nem figyel rám a kutyám?
Jól látod, jön a tavasz. Ha nem tudod biztonságosan behívni, nem lenne jobb ivartalanítani? Vagy tenyészkutya?
Sétánál - ha veszélyes, pl. autós helyen vagy - akkor inkább maradj a póráznál.
Most aztán kapok a pofámra, de akkor is ez a véleményem:
mert nem nevelted meg a két év alatt - azaz nem foglalkoztál eleget vele!
Azért lehet, mert saját magát gondolja falkavezérnek. Vissza kell szerezned tőle a vezérséget.
A kutyáknál ez kicsit másként működik, mint ahogy a mi emberi agyunkkal gondoljuk. Nem agresszióval, vagy kiabálással, hanem gesztusokkal.
Két módszert ajánlok neked. Az egyik, hogy amikor megérkezel, vagy kimész a kutyádhoz, ne szólj hozzá, ne nézz rá, nézz el fölötte bármit is csinál. Vérmérsékletének megfelelő ideig mindent meg fog tenni, hogy felkeltse a figyelmed, mert azzal ismered el, hogy ő a főnök. (Ha nagyon vadul ugrál, esetleg kap, akkor hagyd ott pár percre, utána folytasd) Egy idő után feladja és lefekszik. Kb. 5 perc múlva hívd magadhoz, és jutalmazd is meg. Ha viszont ismét rendetlenkedni kezd, megint ne vegyél róla tudomást, míg abba nem hagyja
A másik, amivel megerősítheted a saját vezéri szerepedet, ha számára látható módon egy-egy falatot eszel mielőtt az ő ételét odaadnád.
A módszer működik, bár türelem és kitartás kell hozzá. Én nemrég fogadtam be egy kóbor kutyát, rettenetesen neveletlen, mondanom sem kell, de mióta ezt a módszert használom (1 hét után) már érezhető a változás a viselkedésében.
Ajánlom figyelmedbe Jan Fennel Tanuljunk meg kutyául című könyvét.
Lehet hogy kóstolgat:P
igen a felkavezér szerep magadhoz ragadása fontos ...Mintha a Tüskevárban :P olvastam volna a következőt:
Matula bá :P azzal idomította be a kutyát, hogy kiláncolta, és egy darabig éheztette volna úgy, hogy pont előtte van a kaja, de a lánctól nem éri el...aztán egy idő múlva kioldotta a láncot, megetette a kutyát, majd megverte(?) asszem... Próbáld ki, hátha XD
Te mit olvastál kedves előttem szóló?!?
Arra a jelenetre gondolsz, amikor a Tutajos kezét bekeneti szalonnával és azt nyalatja meg a kutyával? Mer ott lánc és éheztetés nincs egy darab se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!