Hogyan tudnám alomra szoktatni ha megkapom?
Nemsokára nekem ajándékoznak 1 kiskutyát, aki most panelban van. Nyilván már szobatiszta, de ha hozzánk kerül, az új helyén ismét elölről kell majd kezdeni az alomra szoktatást?? Vagy a szokatlan helyen is tudni fogja, hogy hova kell elvégeznie a dolgát? :)
17/L
ez oké, rendben van! (egyébként azért tettem fel a kérdést, mert még nem volt kutyám, és ezzel a dologgal nem voltam tisztában, hogy a szobatisztaság úgy megy-e náluk is, mint a macskáknál..)
De hogyan jelez a kutya, ha éppen el kell végeznie a dolgát?
Vagy hogy lehet arra nevelni, hogy lakásban nem szabad bepiszkítania? Mert még elég kicsi, és bent fog aludni.
Mennyi idős?
Ha kölyök, akkor van, hogy óránként le kell vinni. Ha látod, hogy vécézéshez készülődik fel a pórázt és irány le! Így megszokja majd, hogy lent kell vécéznie. Előfordulhatnak baleset, de ilyenkor ne nyomd bele az orrát, vagy üsd meg (ezeket máskor sem...) hanem egy határozott NEM-et mondj.
Igy van ahogy az előző mondta.Kérdezd meg mikor viszik le és hord te is abban az időpontban (ez 4-5-ször naponta)
ha kölyök,akkor bizony az elején 2-3 óránként kell levinni éjjel-nappal
Nem ő jelez, te mondod meg! A fiatal kutyákat 2 óránként kell levinni 5-10 percre, had értsék meg a lényegét a dolognak. Miután pisil nagyon dicsérd meg és simogasd, "ooooooookos" címszó alatt:) Játssz is vele, hogy élvezze a lentlétet.
Aztán ha már megértette, nem fog bepisilni. Ha az ajtó elé pisil, az a te hibád, vagy lusta voltál levinni, vagy nem vártad meg előző sétánál, hogy pisiljen és kakáljon is.
Mi így csináljuk:
-reggel 7kor egy 20 perces séta
-11-kor is egy olyan 20 perces, ha csak nem találkozunk egy kutyával, akivel szeretne játszani
-4 óra körül már lent vagyunk egy órát
-és még 8-9 körül is leviszem, hadd végezz el a dolgát.
Járjatok be sok helyet, hadd jelölje meg, mindig pisiljen lentlétekor. Kakálni egy nap 1x-2x kell.
Mindig sétáltatás után etesd meg! Kölyök korában, amikor két óránként leviszed, akkor kb. egy nap 3x-4x etesd kisebb adagokban séta után, úgy 4 hónapos korától pedig a reggeli és az esti órákban. Egy éves kora után az utolsó séta után bőven elég. :)
Remélem segítettem. Lea.
Ja, és miután hozzádszokott, úgy 3-4 hónap elteltével nyugodtan elengedheted, a csapatszellem vele lesz és vissza fog menni!
Legyen meg az összes oltása,mielőtt egyszer is levinnéd, nehogy elkapjon valamit. Addig a kutyapelenka segíthet:)
Ha még bármi kérdésed lenne, nyugodtan írj, próbálok kielégítő váléaszt adni.
Köszönöm szépen a válaszokat! :) igyekszem majd így csinálni a dolgokat :)
Egyébként fél éves még csak a kutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!