Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz ha a kutyámnak nem...

Mi lesz ha a kutyámnak nem adok 2 napig enni?

Figyelt kérdés
3 napra elutazunk, és a kutyámat nem tudom kire bízni. Nem lesz valami baja egy fox terrirernek ha nem kap kaját 2 napig?
2011. jún. 20. 09:29
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Az én kutyám nagyon falánk.Az szóba se jöhet hogy kirakok többet és majd ő beossza magának. Vizet ő tud inni, mert van egy kerti tó, és végszükség esetén abból is tud inni, de majd kirakok neki egy vödör vizet. De volt régebben egy kuvasz kutyám, és azt 3 napra hagytam magára, de nem lett semmi baja.

Egyébként kinti kutya.

2011. jún. 20. 11:01
 12/38 anonim ***** válasza:
Nincs egy szomszéd, akiben megbíztok? De ha még nem is bíztok meg benne, legalább annyira hogy a kerítésen dobjon át kaját. :S
2011. jún. 20. 11:12
 13/38 anonim ***** válasza:
Ihat a kerti tóból meg a kuvasz is kibírta? Ecsém, lődd inkább magad főbe a kutyát meg add oda egy EMBERNEK, ne egy akkora állatnál legyen tartva, mint te...
2011. jún. 20. 11:37
 14/38 A kérdező kommentje:
van egy szomszéd, de az egy kicsit fogyi :)
2011. jún. 20. 11:52
 15/38 anonim ***** válasza:

A kölyök számára könnyen emészthető és minőségi beltartalmú ételt ajánlatos biztosítani. Az anyjától való elválasztás után – 8-12 hetes korában – a kutya már fogyaszthat szilárd táplálékot: ez a nyers hústól a gabonapelyhekig bármi lehet. Arra kell odafigyelnünk, hogy ne tápláljuk egyoldalúan a kölyköt! Ennek kivédésére a legjobb az otthoni maradék beiktatása az étrendbe. A répától a kenyérhéjig mindent megkaphat az eb, sőt kapjon is meg. Ha nem áll fenn allergia, vagy más károsan befolyásoló probléma, akkor a lehető legjobbat tesszük a mindent etetéssel. Ajánlott a hús fogyasztása, de a tápokat csak kiegészítésként fogyassza: összeállított beltartalmuk valóban sok mindent tartalmaz. Ám a természetes táplálás is viselhető, nem feltétlenül kell sokkal nagyobb terheket vállalni vele.

Felnőtt kutyák esetén minimum heti egy éhező napot tarts! Több érv is alátámasztja a koplalást: tisztul a szervezet; a hasznosítás képessége javul; nő a gazda elismertsége; javul az étvágy, tehát az eb nem fog válogatni stb. A táplálék összeállításánál óvjuk a kutyát az elhízástól!

Mindenképpen kapjon rágnivalót: csontot vagy bármit, ami erősíti a rágóizmokat, segíti a fogíny vérkeringését, betakarítja a lepedéket a fogakról, megelőzi a fogkőképződést.

A gazdák általános aggodalma, hogy ha vegyesen, mindenfélével etetik, akkor a kutya nem kapja meg azt, ami kell a szervezetének. Ez a félelem alaptalan: a kutya szervezete kinyeri a táplálékból azt, amire szüksége van.

2011. jún. 20. 11:57
 16/38 anonim ***** válasza:
Uh ez azért dúrva volt Little Red, még akkor is ha én sem értek egyet azzal, hogy teljesen magára hagyja a kutyust! vidd el egy panzióba, előbb már leírtam hova!!!!
2011. jún. 20. 12:16
 17/38 anonim ***** válasza:
45%

Tavaly mi egy hétre mentünk nyaralni, kutya nélkül. Megkértük egyik ismerősünket, hogy naponta háromszor nézzen rá a kutyára. Reggel cserélje ki a vizét. Délben, kora délután szintén cserélje ki a vizét. Este meg adjon neki enni, cserélje a vizét, és ha már ott van, a virágokat is meglocsolhatná :D. A kutya ismerte őt, mindig ott volt vele 10-20 percet, kicsit játszottak is mindig.

Nem értem, hogy egyes emberek itt úgy tudnak problémázni azon, hogy a kutya pár napig, egy hétig gazdi nélkül marad, de felügyelettel... Ha nem megoldható, hogy az ember magával vigye, akkor fejre állhat és nyakon szarhatja magát, akkor sem tudja magával vinni... Kutyapanzió... Akinek van lehetősége rá, vigye oda (itt nem a pénzre gondolok, hanem arra, hogy van ilyen lehetőség a közelében). De mondjuk a mi 40 kg-os német juhász keverék szukánkat nem biztos, hogy örömmel várták volna :D.

Ha nem tudjátok senkire sem bízni a kutyát, indulás előtt pár nappal kicsit több kaját kapjon enni, nem lesz baj, ha két nap kimarad utána. Nem kell hőbörögni az állatvédőknek, ez még a farkastól maradt a kutyában. Jobban tűri az éhezést, mint az ember! Lehet, hogy éhes lesz, de nem fog kínlódni. A farkas sem eszik minden nap... Nem véletlenül van a mondás, hogy "Bizonytalan, mint a kutya vacsorája".

Víz pedig legyen előtte. Nagy melegben jobban fogy, ráadásul nyálas is lesz, ha vedlik, belekerül a szőr is, úgyhogy cserélni kell naponta többször is... A kerti tótól meg SEMMI baja sem lesz! Nem tudom, mi van tartva a kerti tóban, de ha azok nem pusztulnak el, a kutya sem fog. A mi kutyánk például a betont is megnyalja, ha mondjuk úgy evett, hogy oda is került... Végső esetben ihat abból is (és fog is inni, mert szerintem akkor is iszik belőle, ha van előtte tiszta víz - a kutyák már csak ilyenek), de legyen több edény, vödör is előtte, amiből tud majd inni.

Lelkileg meg nem hiszem, hogy mély depresszióba esne a kutya. Nem fog emóssá válni :D. Amikor hazaértek, örülni fog, hogy újra láthat titeket. Nem azzal lesz elfoglalva, hogy 2 napig egyedül volt. Ha az udvaron van tartva, amúgy is hozzá van szokva biztos, hogy a nap jelentős részét egyedül tölti, és saját magának osztja be... Most az a pár óra, ami kimarad a társas életéből, nem fog benne nagy törést okozni.

Jaj majd kapok itt a fejemre, hogy én is lőjem magam fejbe, mert állatkínzó vagyok... =P.

2011. jún. 20. 13:10
 18/38 anonim ***** válasza:
már bocs okos tojás hosszú hozzászólást írtál, de már az első mondatod után beléd kell hogy fojtsam a szót!! olvasd már el még egyszer a kérdést, és ezúttal figyelj is rá!! Azt írja a kérdező hogy nincs kire bízni!!! nincs szomszéd, nincs barát!!! Ennek vonatkozásában írjuk a válaszokat!!!!!!!!!!!
2011. jún. 20. 13:28
 19/38 anonim ***** válasza:

Az okostojás megszólítva érezte magát, így megmenti a világot a pusztulástól! =P Mellesleg az okostojás egy összetett szó, de ebbe most ne menjünk bele... =P.

Végigolvastad, hogy mit írtam? Leírtam azt, hogy ha nincs kire bízni, mit tehet? Le. Akkor hol a probléma? =P =).

Amúgy meg írta, hogy van egy "fogyi" szomszédja, szóval ha akarja, meg tudja őt kérni, hogy vigyázzon a kutyára. Én figyelek a részletekre, de Te figyeltél-e? =) =).

Csókoltatlak =) =P

2011. jún. 20. 13:36
 20/38 anonim ***** válasza:
igen figyeltem a részletekre okostojás (ha így jobban tetszik) és most nem a te 40 kg kutyádról volt szó, hanem egy foxterrierről ami mellesleg vadászkutya, és igen is ha éhes lesz nem fog nyugodtan üldögélni a kertben, főleg ha érzi ha üres a ház! és érzi hidd el! nem hülye hanem kutya, hanem elszökik majd hogy kaja után nézzen! nekem is volt foxi keverék kutyám, aki igenis elszökött, sőt dobim is volt akit szintén egyedül hagytunk napokig is de a szomszéd naponta 3 szor azért ránézett! Akérdés hogy nincs kire bíznia, a szomszédra meg ahogy kivettem nem szívesen bízná. Szóval még egyszer mondom, hogy ennek függvényében mennek a válaszok! és igenis a kutyapanzió jó lehetőség ilyenkor!
2011. jún. 20. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!