Kinek hova került örökre elaltatott kutyusa?
Sajnos olyan öreg lett a kutyánk, hogy el kell altatni. Párommal nem vagyunk egy állásponton: ő azt mondja a kertbe temetné el, én azt mondom vitessük el.
:-(((((((
Én is a kertben temettem el a kutyámat. Ő egy collie volt. Nagy becsben tartottam mindig, jártam vele kiállításokra is. A sírja rendesen megvan csinálva, mint a temetőben egy ember sírja. Méltó temetést kapott.
Amúgy 50kg-os testtömegig el lehet saját területen temetni az állatot, 50kg felett el kell vitetnia tetemet. Ez előírás. Tehát akármekkora kutyát el sem lehet igazából temetni. Testvéremnek egy 85kg-os nagy dog-ja volt, őt elhamvasztották, mivel a testet az előírásnak megfelelően nem lehetett elhantolni.
Hozzátenném, hogy amikor eltemettük az én kutyámat és meg lett csinálva a sír, utánna az egyik genya szomszédunk reklamált, hogy temetőt ne üzemeltessünk a tőszomszédságában. Fel is jelentett minket a piszok, a jegyző meg kijött terepszemlére, meg elkérte a kutya papírjait, leellenőrizni, hogy valóban belefér e még a mérethatárba. Már azt hittem, hogy jönnek azt kihantolják és lemérik kilóra szegény kutyust. A jegyző mindent rendbe talált, őszinte részvétet fejezett ki. Ennyi. Amúgy bármennyi kutyát el lehet temetni a kertben, telken, csak a mérethatárnak meg kell felelni, mert piszkoskodhatnak.
Tegnap elaltattuk a kutyust,és végül a kertbe temettük el. Nagyon megsírattuk és rettenetesen hiányzik. :-((
Utolsó hsz.nak: A mi szomszédunk is jött már máma érdeklődni, hogy mi lett szegény kutyussal, jah és hova lett eltemetve.... hm
Megkérdeztük direkt az állatorvost, a lényeg - ami a szomszédokat illeti -, hogy a szomszédtól, azaz a kerítéstől legalább 1,5m-re legyen eltemetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!