Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális gazda tényleg családt...

Normális gazda tényleg családtagnak kezeli a kutyát, és nem vár el a kutyától semmit?

Figyelt kérdés

Mert nekem ezt mondták.

Mondtam hogy szeretnék egy argentin dogot, mert nagyon tetszik, erős, meg nagy, van megjelenése, na meg az sem utolsó, hogy tudja védeni a házat, kertet.

Na erre teljesen kiakadt ismerősöm, hog mégis hogy képzelem, hogy azért veszek, kutyát, hogy majd Őrizze a házat.

És hogy normális gazda a kutyát családtagnak tekinti, és nem várja el egy percre sem, hogy megvédje a házat, kertet.

És hogy szerezzek inkább riasztót, mert a kutyámat lefogják lőni, és 1 m.re sem áll majd egy betörő útjába.

Neki 2 dobermannja van, tök erősek, meg ÖV re jár velük, tök jól őriznék a házat, de Ő bent tartja őket a garázsba, mert azt mondja tuti, hogy megmérgezik őket.

Most Ő a paranoiás, vagy Én lennék kegyetlen, aki kihasználná a kutyáját?

2011. jún. 17. 10:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hát nálam kint van a nagy kutya télen-nyáron éjjel-nappal , és az azt megelőző is kint volt (aki jelzett mikor a szomszédba betörtek), és az azt megelőző is kint volt állítom (bár akkor még csak 2-3 éves voltam mikor elpusztult)Soha egyiknek sem lett semmi baja a kintléttől , ahogyan a többi szomszéd kutyájának sem amik ugyan csak kint élnek.

1.Besurranó tolvaj meg átmássza a kerítést , kb 3 mp-es feladat.

2.Mit csináljon , nyávogjon ? Nem baj az ha jelez , ezen kívül meg nem ugat.

ÉN nem tartok a házban értékes dolgokat (az autón kívül ami a garázsban van) és gondolom hogy sok más ember sem , akkor meg minek a hiszti ? És szeretem a kutyáimat , ha valaki bántaná őket az biztos hogy egy ejnye bejnyével nem úszná meg a dolgot, de nem viszem túlzásba a dolgot azzal , hogy még minden lehetséges dologtól óvom ami lehet.Benne van a pakliban hogy megmérgezhetik , ahogyan azis hogy reggel iskolába menet kivasal egy autó.

2011. jún. 17. 22:22
 22/24 anonim ***** válasza:
aki átmászik a 3méteres téglakerítésemen, annak gratulálok
2011. jún. 17. 22:24
 23/24 anonim ***** válasza:
Ja csak azt meg tudod akadályozni ha körülnézel mielőtt átmész az úton. Mint ahogy a kutya bántását is könnyű szerrel meg lehet akadályozni. Akkor meg miért ne tegyük? Mondom nem arról van szó hogy a kutyát a házban kell tartani. Én sem a házban tartom, de amikor nem vagyok otthon akkor kennelbe zárom őket, ami jó messze van a kerítéstől...
2011. jún. 17. 22:28
 24/24 anonim ***** válasza:
Normális gazda elvár a kutyájától alap dolgokat,pl h. ne ő dirigáljon hanem a gazda ,(főleg egy nagy kutyánál lehet problémásabb,ha nem a gazdi a falkavezér )és családtagnak tekinti :). ÉS a kutyának nem a lakásban a helye,(bár nekem van ott is és kint is ,tehát mi be vagyunk biztosítva),főleg egy nagytestűnek,attól még ugyanúgy családtag.Pl. nekem kaukázusim van és esze ágában sem lenne a lakásban lakni,ő kint érzi magát jól.Sőt az nem elvárás,ha a kutya őrzi a házat, az alap,vérében van, még egy kis zsebkutya is azt teszi,ha kéred rá ha nem (persze vannak nagyon lusták is) Az ételmegtagadást meg szépen meg lehet neki tanítani,bár ezt kicsi korban kell elkezdeni,naggyal már problémásabb,de nem lehetetlen csak sok sok idő és energia és segítség.Az ismerősöddel meg ne beszélgess kutyákról, furcsán látja egy helyzetet.Azért a lelövésnek a legkisebb az esélye, ha betörőről van szó és egy nagy kutya elrettenti a betörőt még a mai napig, egy argentin meg pláne és inkább mérgezik őket,amit meg lehet tanítani h. ne egye meg.Ha meg épp kitartó a betörő akkor riasztó mellett is bemennek és még a lakásba is lekapcsolják a kutyát.
2011. jún. 17. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!