Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális gazda tényleg családt...

Normális gazda tényleg családtagnak kezeli a kutyát, és nem vár el a kutyától semmit?

Figyelt kérdés

Mert nekem ezt mondták.

Mondtam hogy szeretnék egy argentin dogot, mert nagyon tetszik, erős, meg nagy, van megjelenése, na meg az sem utolsó, hogy tudja védeni a házat, kertet.

Na erre teljesen kiakadt ismerősöm, hog mégis hogy képzelem, hogy azért veszek, kutyát, hogy majd Őrizze a házat.

És hogy normális gazda a kutyát családtagnak tekinti, és nem várja el egy percre sem, hogy megvédje a házat, kertet.

És hogy szerezzek inkább riasztót, mert a kutyámat lefogják lőni, és 1 m.re sem áll majd egy betörő útjába.

Neki 2 dobermannja van, tök erősek, meg ÖV re jár velük, tök jól őriznék a házat, de Ő bent tartja őket a garázsba, mert azt mondja tuti, hogy megmérgezik őket.

Most Ő a paranoiás, vagy Én lennék kegyetlen, aki kihasználná a kutyáját?

2011. jún. 17. 10:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Mire arra megtanítod, hogy stabilan visszautasítsa, akkor is, ha nem vagy ott, addigra annyi melót fektettél a kutyába, hogy nem kockáztatod meg, hogy baja essen. Amúgy meg nem is értem ezt a logikát, hogy a kertben kell házat őrizni. A kertben hatástalanítják a kutyát, és mire beérnek a házba én már teljesen védtelen vagyok. Nekem nagyobb biztonság, ha mellettem van, mintha valahol a kapuban csahol.
2011. jún. 17. 11:05
 12/24 anonim ***** válasza:
Meg lehet tanítani, de 1, más módok is vannak a leszerelésre 2, senki sem tökéletes, a kutya sem.
2011. jún. 17. 11:15
 13/24 anonim ***** válasza:

Az egyik legnehezbb dolog a kutyát étel visszautasítására tanítani. Az könnyű,hogy ne vegye el a kezedből,de a területen belüli földön fekvő ételt szinte lehetetlen.

akutyáim nappal is bejárhatnak a házba. az emeletre nem mehetnek fel, de a nappaliba, konyhába, ebédlőbe.....bejöhetnek. Éjszaka pedig bent alszanak.

Nem is értem miért kéne kint aludniuk. Ők is ott szeretnek lenni ahol mi vagyunk.

2011. jún. 17. 11:16
 14/24 anonim ***** válasza:
Én sem tartom szerencsésnek, hogy az ember a kutyájával védesse a házat. Hiszen ha valami baj van, azaz jön a betörő, az majd megpróbálja kiiktatni a kutyát - ha nem étellel, akkor késsel, bottal, pisztollyal vagy egyéb brutális módon. Szóval mindenképpen a kutya húzza a rövidebbet, akkor is, ha tényleg meg akar védeni téged. Talán akkor van esélye a kutyának, ha mondjuk öten vannak falkában a kertben. Meg tényleg csomóan bedobálnak mindent, heccelik a kutyát a kerítés másik oldaláról - erre a megoldás a falszerű kerítés lehet - na de akkor már riasztóra is van pénz, ha a kerítésre van. Én úgy gondolom, az én dolgom megvédeni magunkat, én vagyok az ember, én vagyok a gazda, én vagyok a vezér. Persze a kutyának is van dolga - engedelmeskedni, apportozni, vagy agilitizni, vagy kutyasuliban ezt-azt tanulni - ez az ő munkája, feladata - az enyém meg a házőrzés.
2011. jún. 17. 11:53
 15/24 anonim ***** válasza:
48%

ÉN ezt nem tartom normálisnak , hogy minden fajta kutyából szobakutyát akarnak csinálni az emberek manapság.

ÉN házőrzésen nem azt értem a kutyánál , hogy ha jön a betörő akkor azt fogja meg és száljon vele szemben, hanem jelezzen ha valaki van a ház előtt , és ha olyan a helyzet rá tudjam küldeni az illetőre vagy le tudjam tiltani a támadásról.Meg tudom különböztetni az ugatásáról , ha másik kutyát megy az utcán , vagy csak 1-1 járókelőt ugat , vagy ha valaki megáll a ház előtt (ilyenkor szoktam kinézni), egyszóval tudom hogy mikor van valaki a ház előtt valamilyen szándékkal.

Nekem kint van/volt a kutyám a kertben télen minusz 20 fokban is , és nyáron a 35 fokos melegben is , és eddigi életében még nem volt beteg.Van szigetelt házuk télre , és árnyékos részük nyárra.

Nyílván ha az embernek tudomása van arról , hogy valaki mérgezi az állatokat a környéken , akkor normális hogy elzárja a kutyáját

2011. jún. 17. 15:05
 16/24 anonim ***** válasza:
Utolsó, senkinek a kutyája nem tökéletes viselkedésben vagy parancsok teljesítésében. Ha nem vagy ott akkor meg főleg nem. És nem lehetsz folyton ott hogy lesd az ugatásának a fajáját. Alvás közben is azt figyeled? Azon kívül az ugató kutyát is elintézhetik. Nem kell ahhoz harapni is. A szomszédunk kutyáját is bántották pedig az nem hogy nem támadott de még nem is ugatott rájuk amikor bementek. És vannak nagyon jó munkakutyák akik egyáltalán nem szobába valók, mégis rövid a szőrük, és nem bírják kint télen. Ettől nem lesznek puhányak vagy rosszak.
2011. jún. 17. 15:30
 17/24 anonim ***** válasza:

ÉN nem is azokról a kutyákról beszélek első sorban , amelyikeknek nincsen aljszőrük és nem valók rideg tartásra , vagy a szobakutyákról amiket meg lakásban kell tartani.De ne akarjuk már egy 50-60 nm-es lakásba télen-nyáron belekényszeríteni mondjuk egy bernáthegyit , németjhászt és még sorolhatnám , nem hiszem el hogy nekik jó téli bundában a 20-25 fokos lakásban lenniük télen , aztán meg kimennek a minusz 5-10 fokra sétálni.

Akik meg valahová nagyon be akarnak törni , oda be is fognak minden áron még ha embert/kutyát is kell ölni (tele a híradó ilyesmivel) , viszont a besurranó tolvajok ellen meg nagyon is jó a kutya.2-3 utcával arrébb lakik az egyik régi ismerősöm , besurrant hozzájuk éjszaka valaki és amit talált az aztalon pénzt , telefont elvitte.Nekik pl jól jött volna szinte bármilyen olyan kutya ami jelez ha idegen van a portán.

2011. jún. 17. 16:20
 18/24 anonim ***** válasza:

Élelemmegtagadásra megtudod tanitani, de arra nem, hogy ne vegyen levegőt, ha lefujják.

Legyen a kutyának egy jó helye, lehetőleg ne a kerités közelében.

2011. jún. 17. 16:36
 19/24 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam hogy muszáj lakásban tartani a kutyát. Csak hogy szabadon sem állandóan. El kehet zárni amíg egyedül van.

Azt meg nem mondod komolyan, hogy te inkább vállalod a kockázatot hogy csak egy kis besurranó akar bemenni hozzátok és nem egy komoly tolvaj? Ha meg olyan jön be aki mindenre képes akkor hát istenem a kutya így járt? Vagy te állandóan otthon vagy, azt figyeled hogy hogy ugat a kutya és mész megmenteni? Szerintem az a normális ha valakinek a kutyája fontosabb. A házban meg nem kell értékes dolgokat tartani... Nem tudom, szerintem a mai világba se a kutya se az ember nem fog belehalni ha nem ragaszkodunk "a kutya őrzi a ház" szeteotípiához.

2011. jún. 17. 16:38
 20/24 anonim ***** válasza:

1.A besurranó tolvaj nem tud bejönni,mert van zárt kerítés,kapu.

2. Jeleznie nem kell a kutyának (sőt ne is ugasson nekem folymaatosan ha járnak az utcán),ha valaki be akar jönni,akkor csenget. Minek kéne,hogy a kutya ugasson?

3. Igen,aki akar az bejön. De ne mérgezze/fujja le a kutyát a kerítésnél. Ha be akarjönni a házba majd ott együtt találkozik velem és a kutyával.

Manapság akutyánál százszorjobb módszerek vannak a betolakodó elriasztására.

A kutyáim nem szobakutyák. 80 kilósak nagyok. Kint is vannak a akertben és bent is. nappal nyitva van nekik a kutyaajtó télen-nyáron akkor jönnek amikor akarnak.

De éjjel zárva és akkor bent is alszanak.

2011. jún. 17. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!