Csivava mellé boxer?
Mindenképpen középtermetű kutyust akarok. Boxerre gondoltam...természetesen ellenkező neműre illetve kölyökre.
Nem lesz gond??? :)
A csivava egyébként nem agresszív.Ja és lakásban lennének de persze mozgatnám a boxert rendesen meg minden.
Vagy ne boxer legyen?Ha ne akkor milyen?
Természetesen lesz...ezzel nincs probléma.
Csak akkor a boxer megfelelő mellé??:)
Ha képes vagy kezelni a méretből adódó különbségeket, akkor igen. Ha a csivid már annyira kézben van, hogy bárhol bármikor tudsz vele póráz nélkül menni, bármilyen kutyákkal össze tudod ereszteni, akkor nyugodtan.
Arra figyelj, hogyha a csivinek sok a szeleburdi óriás, és odahördül neki, akkor szólj rá te is a boxerre, a csivit meg nyugodtan dícsérd, ha beszabályozza a kispajtását!
Én maximálisan falkvezér vagyok a kutyáim szemében, de mindig megengedem a jogos önvédelmet. Nem gépünk van, hanem kutyánk, akit nem kényszeríthetünk rá, hogy bármit elviseljen, addot esetben pl. egy felnőttnek nem kell egész álló nap állnia egy kölyök nyúzását, viselnie a fültépést, meg azt, hogy a nála kétszer akkora kölyök egész nap a fején ugráljon.
Az ivartalan kan kutyámat zaklatják a kanok, és igenis megdícsérem, ha nem hagyja magát meghágni, és nem is nekem kell intéznem, hogy ne hágják, hanem szépen odavakkant egyet. Ő rettentően domináns, de ennyi önállóságot még neki is engedek, pedig ő az élet legtöbb területén nagyon szigorúan van fogva.
A szukámnak fáj a háta. Neki is rádícsérek, ha nem engedi, hogy ugráljanak rajta, hanem szépen megvédi magát. Természetesen az egresszió minden formája tiltott, de azért csak szólhatnak, ha valami nem tetszik nekik!
Bármelyiket össze tudom engedni bármilyen kutyával, és bárhonnan vissza tudom hívni, bármiről le tudom tiltani.
De ez nem azt jelenti, hogy elveszem minden jogát és eszközét az érdekérvényesítésre. Ha helyesen kommunikál agresszió nélkül, akkor értelemszerűen megdícsérem, hiszen ezt várom el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!