Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen "otthoni" dolgokat...

Milyen "otthoni" dolgokat lehet adni a kutyának, hogy szebb legyen?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra ami nem speciálisan nekik készült. Pl méz, túró vagy ilyesmi. Tenyésztők is javasolták nekem de nem tudom, hogy tényleg szabad-e. Sőt még a sörélesztőt is ajánlották.
2011. jún. 16. 15:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ha van tyúkotok is, akkor a kutyát rászoktatni a nyers tojásra nem ajánlott! Hamarabb kilesi, mikor tojt meg a tyúk, mint ahogy ti azt érkeznétek összeszedni.

A mi tacskónk a tejszínhabért volt odáig, imádta!!!

2011. jún. 16. 16:07
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Magunkat már kezdjük óvni a vacak mű kajáktól, de a kutyát tápon tartjuk...
2011. jún. 16. 16:07
 13/22 anonim ***** válasza:

Egy tojás sárgáját, nagyon pici tejjel, vagy vízzel el kell keverni. Havonta egyszer, szép lesz tőle a szőre.

Kölyökkutyáknál nem szabad túlzásba vinni a fehérjét, mert gyengül a csontja, ahogy gyorsan nő. Én így jártam, csonthártyagyulladása volt, és minél kevesebb fehérjét ehetett.

2011. jún. 16. 16:08
 14/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is tökéletesen jó a rendes kutyatáp fő ételnek. És szerintem a régi kutyák nem voltak valami szépek (képekről itélve), senki nem tudja meddig éltek mert akkor ez nem érdekelte az embereket, ha meghalt hoztak újat és kész, nem azt vizsgálták mi baja volt. Meg amúgyis, eleve ahogy haladunk a korral, úgy élnek egyre tovább az állatok és az emberek is... De nem is ez a kérdés.
2011. jún. 16. 16:10
 15/22 A kérdező kommentje:
Az én kutyáim meg vannak nevelve, a csikéknek meg saját helyük van.
2011. jún. 16. 16:11
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekünk van 2 kutya, házi kosztról élnek, az egyik egy 50 kilós csupa izom keverékkan a másik pedig egy 30 kilós keverék szuka. Egyik sem evett túl sok tápot életében, mégis izmos, erőteljes, egészséges, okos kutyák. Adhatsz neki színtiszta húst is, ha a kutya beteg, sosem lesz jólfejlett, míg egy erős, egészséges kutya bármiről elél.
2011. jún. 16. 17:48
 17/22 anonim ***** válasza:

kaphatnak zöldségeket, gyümölcsöket, méz, túró, tojás mind nagyon jó, a sörélesztő is.

A fehérjével nincs semmi gond, a probléma a magas fehérje tartalmú tápokkal van amiknél a fehérjéhez magas energia tartalom (zsírtartalom) párosul és ez okozza a gondot pl ACANA, Orjen tipikus példa erre, de maga a fehérje nagyon jó és kaphatják nyugodtan a húst, túrót a kutyák de jó a tejföl, natúr joghúr is. A halolajat is ajánlom mert szintén nagyon jót tesz

2011. jún. 16. 18:08
 18/22 A kérdező kommentje:
Én úgy értettem, hogy a tojásfehérjét ne adjuk neki csak a sárgáját. De köszi a többit :) Már felnőttek a kutyáim és nem nagytestűek, de az Acana meg az Orijen nekünk sem vált be - lefogytak tőle... És mennyi idő után látszik ezeknek az eredmémye?
2011. jún. 16. 18:13
 19/22 anonim ***** válasza:

A kutyák a tojást főve, vagy korlátozott mennyiségben nyersen is fogyaszthatnak. Nyers tojás fogyasztásának legfőbb veszélye a biotin elégtelenség és a szalmonella. A kutyáknak jót tesz a főtt tojás. A főtt tojás fontos fehérjeforrás és nem tartalmaz annyi zsíradékot, mint a sülve készített tojásos ételek. A szakértők az avidin nevű enzimet tartalmazó tojásfehérje veszélyeire figyelmeztetnek. Az avidin megakadályozza a zsírok, cukrok, aminosavak és energia emésztését, és csökkenti biotin nevű B-vitamin felszivódását a szervezetben.

Kölyökkutyáknál a biotin elégtelenség bőrgyulladáshoz, szőrhulláshoz és akár növekedési rendellenességhez vezethet.

A másik veszélye a nyers tojás fogyasztásának a szalmonella, ami a kutyának komoly fertőzést okozhat, illetve alkalmanként halálos kimenetelű. A szalmonella veszélyeire az idős, nagyon fiatal, egészségtelen vagy antibiotikum kezelésen levő kutyák a legérzékenyebbek. Mindemellett a szalmonella zoonotikus, ami azt jelenti, hogy a fertőzött kutya székletén keresztül kutyáról emberre továbbítható, ezért az emberek és háziállatok védelmezése érdekében fontos a higiénia.

Az almaecetet ajánlom még nagyon abból egy kiskanállal naponta (vagy kávéskanállal ha kis fajta)tisztítja a vért és kiüríti a káros toxinokat. szintén jó az oliva olaj abból is egy kiskanállal.

2011. jún. 16. 18:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló a biotin az nem B-vitamin hanem H-vitamin, ha már ilyen nagyon bele akarsz bonyolódni a dolgokba.
2011. jún. 16. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!