Miért olyan főben járó bűn ha van egy szuka kutyám és szeretném ha lennének kiskutyái?
Blauschimmel spániel törzskönyvezett és egy törzskönyvezett spániel kannal párosítanám.
Miért vagyok ettől undok szaporító? Lenne is kinek odaajándékoznám egyet meg megtartanék.
én az ivartalanítás mellett döntenék, bár nekem nincsenek tenyésztői elképzeléseim :)
Ha tényleg komolyan gondolod, nézz utána, hol lehet elvégezni vmi tenyésztői tanfolyamot, ahol megkapod az alapokat ahhoz, hogy megfelelő almot tudj lehozni. De jól gondold át, tényleg nem gyerekjáték, olyan, mintha születne 4-5 gyereket hirtelen:P
nem akarok tenyészteni , tehát nem jövedelemszerzés a célom. Csak szeretném továbbvinnia vérét. De most megmutattátok több aspektusból, hogy ezeknek mi a erkölcsi anyagi vonzatai és tényleg nem olyan egyszerű, hogy összeeresztek két általam egészségesnek vélt kutyát.
Sághegyi Zafir kennel. 3 éves és ezen a tüzelésen már nem lesz fedeztetve. Viszont elgondolkodtató a rokoni kiskutya vétele, persze az még ráér.
Akkor tegyük fel, hogy meggondoltam magam . Ivartalanitsam ki? Mikor? Nem késő már?
Javíts ki ha tévedek de az a "little" alom? Ha jól tévesdek Rose-nak most születhettek kiskutyái...
Tehát akár Chatrine akár Lili a tied kár kitenni a fedeztetésnek/vemhességne/fialásnak és a minimum 6-8-10 hét kölyök pesztrálásnak...
Ha a tenyésztő nem kéri kifejezetten hogy hozzatok le almot akkor én inkább ivartalanítanék. Ahogyan itt már írták a tüzelés után néhány héttel.
Kit néztáél ki kannak? Már ha tovább vihetjük még ezt a gondolat menetet , bár tényleg csak kíváncsi vagyok, én nem fedeztetnék.
Kicsi a vilag :) Enyem a little Chatrine. Tudsz valamit a kennelrol? Nagyon tanacstalan vagyok mert az elso ket kutyam pont abba halt bele hogy szuka es/vagy nem volt ivartalanitva vagy befedeztetve.
Nekem az egeszsege a legfontosabb nem szamit semmi!
Hat az a gond, hogy mivel videkiek vagyunk. Ezert meg bennunk az a masok altal tevhitnek velt gondolat, hogy egyszer fedezni kell, hogy helyesen mukodjon a mehe, annak midnen hormonalis es vedelmi funkciojaval.
Es ilyenkor a masik tabor undorodo keppel, orbitalis banalis nagy baromsagnak titulalja ezt feltevest es ok amelett vannak , hogy a nem tenyesztesre szant kutyat ki kell kasztralni mar az elso tuzeles elott. Mert sok a kobor, meg a nem kivant szules, amugy ez meg mindig nem cafolat a mehmukodesre.
Az egyik allatorvos embersegbol, vagy "kutyasagbol" vagy eppen marketingbol a 'szaporodjunk sokasodjunkban" van, a masok pedig vagy a tenyesztok erdekvedelme, vagy a meh-petefeszek betegsegek elkerulese, vagy csak a kobor kutyak megfekezese miatt tartozik a masik brancsba.
A vita midnig aktualis. Ostoba videki mendemonda es az undok ivartalanitas kereszttuzben.
Mi jo a kutya EGESZSEGENEK? Oszinten kerem a velemenyeket, szakvelemenyeket es remelem mindket tabortol!
Szívem szerint elvenném annak az állatorvosnak a diplomáját, aki azt állítja, hogy a szuka kutyának egyszer kell ellenie...Nem kell! Azzal semmilyen betegséget nem lehet kivédeni, vagy megelőzni.
Amelyik orvos ezt mondja, az azért mondja, mert ő az állatokból él. Minél több kutya van, neki annál biztosabb a megélhetése.
Tapasztalatból mondom, hidd el! Láttam én már szuka kutyát, aki ellés után nem sokkal gennyes méhgyulladást kapott, majd rá fél évre 3 emlőjét kellett leműteni, mert rákos lett.
Semmi, de semmi más módja nincs az ivarszervi betegségek megelőzésének, csak az, ha ivartalaníttatod a kutyádat. Az én szuka kutyám is meg van műtve, de én hülye a 4. tüzelése után műttettem csak meg, miután túlestünk egy nagyon hosszú és komoly álvemhességen.
Nem fog elhízni, és nem fog megzakkanni az ivartalanítástól. Sokkal nyugodtabb élete lesz a kutyának is, és neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!