Milyen fajtát ajánlotok házőrzésre?
Szeretnék venni egy kutyust, ami leginkább házőrző posztot töltene be nálunk, mivel félek, hogy az jön be pláne éjjel a kertbe aki akar.
Már van egy kutyusunk, de ő szobakutya, nem sok időt tölt kinnt, és nem hiszem, hogy bárkit elrettentene a betöréstől, ha meglátja :)
Tehát egy olyan fajtát keresek, ami nem túl nehezen kezelhető, nem túl nagy (tehát ne legyen több olyan 20-25 kg-nál) és kijöjjön a gyerkőccel. Elég lenne az is, ha legalább jó jelzőkutya lenne, tehát a zajokra ugatással jelezne. Nem az a cél, hogy megegye a betörőt, hanem hogy jelezze nekünk, ha valak ólálkodik a környéken.
Várom az ötleteket!
Én akkor sem bíznék meg ki tudja mi oknál leadott kutyában. Nem tudhatod, hogy agresszió miatt adták-e le, mert még a beadó gazdi sem köti szerintem a menhelyesek orrára az ilyesmit. Másrészől lehet, hogy menhelyen dolgozók is feljavítanák a tényleket, csak hogy a kutya gazdához kerüljön.
Egy kölyköt inkább elhoznék, de hát keveréknél meg ki tudja, hogy mekkora, milyen felnőtt lesz... Van aki nem készen akar felnőtt kutyát kapni, hanem a saját igényeihez akarja nevelni. Ezen nem kell megsértődni, szerintem az emberek többsége így gondolkodik. És ez nem rossz.
A puli is az egyik lehetséges fajta között van, ami nekünk eszünkbe jutott. Férjeméknek mindig puli volt, szóval ő tud tapasztalatot is mondani róla, és azok nem rosszak tényleg.
A berni pásztorról mit tudnátok mondani? Igaz, hogy nagyon nagy testű, de viszont gyönyörűen néz ki, és én úgy tudom, hogy jó családi kutya is.
Border colliet vagy sheltiet semmiképpen ne válassz. Mind2nek hatalmas a mozgásigénye és nagyon okosak ami igényli, hogy lefárszd őket agyban is. Minden nap minimun 2 óra séta, játék. Gyerek mellett pedig nem hiszem, hogy erre időd lenne.
Mit szólsz a mudihoz? Nagyon okos, könnyen képezhető és nagyon jó házörző, emellett igazi családikutya.
Marmagasság: 35-47cm
Testtömeg: 8-13kg
Tehát pont ideális méretű számodra. :)
Egyéb infót találsz még róla itt meg még a google-n is rákereshetsz.
Az előző vagyok.
Elfelejtettem, hogy ha lány lesz és kint tartjátok érdemes lenne ivartalanítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!