Vegyek golden retrievert 30. 000-ért?
Azt írják, az anyja törzskönyves és igény szerint az apát is meg lehet tekinteni. A kicsit fajtiszták!
Szerintetek?
De nem kell!
Vagy értsd meg amit mondani akarok, vagy ha nem ne válaszolj, ennyi!
Érdekes, mások tudnak normálisan válaszolni - KÖSZÖNÖM SZÉPEN NEKIK! - csak ti ketten nem!
Ez azt hiszem, nem az én intelligencia szintemet tükrözi.
Fajtatiszta kutyát tenyésztőtől olyan 80 ezertől kapsz. Tuti, hogy lesz hozzá törzskönyved.
30 ezerért elég necces, nem csak a felmenőket, hanem a szűrési orvosi eredményeiket is érdemes megnézni. Ha nincsenek meg ezek, akkor nem egy felelős tenyésztővel, hanem egy szaporítóval van dolgod. Ahogy írták lelkiismeretes ember 8. hétre már beadatja a kötelező oltásokat, féreghajtásokat is megcsinálja, jó táppal etet és a törzskönyvet is kiváltja, ezért 80 ezer, ha nem drágább.
Inkább gyűjtögess még egy kicsit :)
De drágaságom, a Te intelligenciaszinted tükrözi, hogy kekeckedésnek veszed, ha jóindulatúan kiigazítanak, és még egy egyszerű poént sem értesz.
Szóval: A barátnőmék is vettek törzskönyv nélkül "fajtiszta" (mindkét szülő kutya) g.retrievert, tehát nem fajtatiszta, csak f.jellegű keverék.
Hááááát, azon kívül, hogy ennek is 4 lába van, nem nagyon hasonlít egy retrieverhez...
(egyébként nem az 1. és 2. hozzászóló vagyok, de engem is beledorongolhatsz a földbe:) )
Nem értem, hogy egy olyan embernek akinek semmi köze hozzá, miért kell belepofáznia, te csak tovább húztad a konfliktust!
Gratula!
Ott van a szabályzatban, hogy NE OFFOLJ!
A normálisaknak köszönöm!
Ha a kutyának nincs törzskönyve, akkor nem fajtatiszta, ezt szögezzük le.
Én mondjuk SOHA nem hiszem el, amikor azt mondják, hogy az egyik, vagy esetleg mindkét szülő törzskönyves, de a kölyöknek nincs tk-e.
Tehát egy fajta jellegű keveréket fogsz venni 30 ezer forintért...ezt neked kell eldöntened.
De a fajtamentőktől, vagy menhelyről ingyen, vagy jelképes (pár ezer forint) összegért is lehetne golden retrievered. Oké, lehet, hogy nem kölyök, de legalább nem zsákbamacskát kapsz...30 ezres kutyának jó ha megvannak a kötelező oltásai, de hogy a szülőknek nem volt egészségügyi szűrésük, az biztos.
Én ennyiért vettem az első goldenem, a másikat már 100 ezerért. Az elsőre kapásból 1 éves koráig 400 ezer forintot kellett költenem, mert diszpláziás volt a kutya E-s besorolású( a legsúlyosabb) és 8 hónaposan már majdnem, hogy nem tudott segítség nélkül járni. A másiknak csak egy fülgyulladása volt, arra a cseppek+ kölyökkori kiadásokon kívül nem kellett semmit fizetnem az egészsége megőrzése érdekében. Az első goldenem most volna 9 éves, de sajnos nem lehet, hiába a sok rehab, a műtétek, nem segítettek. 5 éves korára már nem bírta el magát, a lábai és izmai eldeformálódtak, nem tudták tartani a testét, el kellett altatni. A mostaninak egy lábtörésen kívül sosem volt semmi betegsége, főleg nem amit úgy örökölt volna genetikailag. Két ismerősömnek is ennyiért volt a goldenük, úgyszint mindkettµ diszpláziás, csak annyi, hogy nekik még tudott járni a kutyájuk. De a gyóygszer amit vásárolnak a kutyáiknak úgyszint nagyon nem olcsó. Megtehetnék, hogy nem adják nekik, de akkor a kutya szenved, mert fájna neki.
Tehát a kérdésedre válaszolva, nem szerintem nem érné meg. Tapasztalat beszél belőlem és nem a rosszindulat. A goldenek rendkívül beteges fajták, főleg mert nagyon sok van belőlük és minden jött-ment kölyköhet hoz le a kutyájától. És könnyen megesik, hogy beteges lesz. Én már találkoztam aggresszív goldennel, idegennek nem engedte, hogy hozzá érjen megharapta. Találkoztam már félénkkel is, farokbehúzva és lapítva-osonva került mindenkit. Ez nem fajtajelleg. És ezek is szaporítósak (ahol valakinek van TK-je a szülők közül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!