Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon csúnyán...

A kutyám nagyon csúnyán viselkedik, jó lenne valami tanács?

Figyelt kérdés
Ketten vagyunk a gazdái, nekünk elég engedelmes, bár kicsit önfejű (terrier), a parancsok végrehajtása olyan 85%-os, de van amikor valami sokkal jobban érdekli és akkor nem a parancs az (hanem galamb, kutya, valami szag stb) de könyékig túrkálhatunk a szájába,a táljába meg minden, nem csinál semmit! Felborítjuk játékból, teljesen megadó! Ha leszidjuk hasal a földön, felfelé kukucskál. Viszont más családtaggal is akár, ha nem tetszik valami vagy valaki más akar rápirítani, mint most az előbb szüleim, akkor vicsorogva morog és támadni akar. Bejöttek szólni hogy mivan, kimentem, akkor szülőm mutatja, megsimogatta fejét többször, mivel ott voltam, nem tett semmit, kb a 4.dik simogatás után elkezdte felhúzni a száját, kezdett vicsorítani, rászóltam hogy MICSINÁLSZ!!! és akkor visszaengedte. Mondhatnánk hogy ok, "én vagyok a gazda" és nem mások, de amikor mi ott vagyunk minden rendben van vele, semmi rosszat nem csinál, de ha nem vagyunk????! Pórázt se engedi másnak rátenni se levenni, nap mint nap látott ismerősre is támadni akar ilyenkor. (elmondás alapján tudom, akkor sem voltam ott) Most tehetek én ez ellen valamit vagy másoknak kellene megvívni vele a maguk harcát, vagy valahogy barátságot kötni vele? Gondoltam kutyaiskolára, de nem tudom hogy ez az alap a közép tanfolyamba vagy a szocializációba illene bele. Kutyákat imádja. Kicsit vehemensen játszik, sok kutya megijed tőle, de csak játszik. Több ilyen gond volt vele már mind abból adódott hogy nem voltunk ott.
2011. jún. 9. 22:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
én vagyok az első számú gazda, a tesóm a második, mivel mindig én adok neki enni is, meg minden! tesómnak kevesebb mindent enged, de ha én vagyok 100% akkor ő 95% ... utána meg mindenki 0% ... mástól el se fogad kaját se meg semmit, hiába akarja már a szájába belenyomni is akár. amit mondhatunk jó tulajdonságnak is hogy minket kettőnket és azon kívül senkit, csak nem állapot hogy ha nem vagyunk ott magányos farkasként harcol és védi magát.
2011. jún. 10. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én kutyám is ilyen volt. Felnőttként fogadtam be utcáról, és nagy valószínűséggel verték is. Mindenkinek időbe telt mire a közelébe férkőzhetett, a fegyelmezést, utasításokat csak tőlem fogadta el. A megoldás kutyaiskola, a szüleid nélkül is. Ott idegen emberekkel, kutyákkal találkozik, és megtanulja miként kell hozzájuk viszonyulni. Idővel a szüleidhez is másképp fog hozzá állni. Az én kutyámnak évekbe telt a változás, de megérte a bele fektetett időt. A kutyussal, aki minden zajtól, hirtelen mozdulattól össze rezzent, és oda kapott, épp ma előadást tartottunk egy iskolányi gyereknek. Volt vagy száz visongó gyerek, aki körbe állt minket, és a végén megsimizték. Ő állt mellettem, magabiztosan, még a farkát sem húzta be. Én meg soha életemben nem voltam ilyen büszke, mint ma. Nem gondoltam volna, hogy valaha eljön ez a pillanat.
2011. jún. 10. 15:25
 13/13 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem olvastalak el, mert nincs időm, de

Minden nap 18:00-19:00 óra között National Geographics A csodálatos kutyadoki (Cesare Millan)

Tuti találsz benne jó tanácsokat....én imádom !!!!

Sok sikert.

2011. jún. 10. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!