A kutyám nagyon csúnyán viselkedik, jó lenne valami tanács?
csak vigyázz a parancsolgatással.
"ugord át, a lángoló karikát...
tűrd tovább az ember ostorát...
menj, ugorj, szolgálj, hogy ha kell...
de jól figyelj, ha hallod az ősi jelt!"
egy régi pokolgép szám szólt a szabadság elvevéséről, Cirkus és rács
"nyugod vagyok, nem félek, életem cirkusz és rács...
szelídnek hisznek, megtűrnek, de még ismerem a vér szagát."
Te max annyit tehetsz,hogy ha másra morog,akkor rászólsz,és megeősíted a másik ember parancsát. Így tudni fogja,hogy neki is engedelmeskedjen,de igazából nekik kell megvívni a maguk harcát,mint írtad is. Suli az jó ötlet,engedelmességi,de akkor az a lényeg,hogy ne csak te vidd,hanem pl szüleid is,akikre támad. Az a gond,hogy nem veszi őket komolyan,támadólag lép fel ellenük,tehát nem tiszteli őket. Nyomják le a földre,míg meg nem nyugszik. Ha veszélyes,arra az időre szájkosár kell rá,de utána vegyétek le,póbáljátok a nélkül. A séta nagy gond. Pont ott szoknának össze. Próbáld úgy,hogy te teszed rá a pórázt,vagy ott vagy,mikor más teszi fel. A séta arra jó,hogy 'megszeressen' más embereket,mivel neki ez szórakozás. Nekem beagle-m van,hasonlóan makacs és szagok után megy,én halti fejhámot használok sétáknál(vagyis már nem,mert megtanulta a nélkül is,hogy ha azt mondom,lábhoz,nem szaglászhat),nekünk ez nagyon bevált. Mivel itt a kutya fejét,és nem csak a nyakát/testét irányítod,így tudod kontrolálni,hogy mikor mehet szagok után és mikor nem. Legyél következetes,sose engedj az akaratának. El fog tartani egy darabig,mire megérti,ellened nincs esélye,de megéri.
Tisztelet kivívása: adjanak neki a szüleid enni,de csak akkor tegyék le,ha pl leül/lefekszik,kellő távolságban van(nem 2cm-re tőlük),és nyugodt,nem ugrál. Így a szüleidet az ételhez párosítja,és a nyugalomhoz,megadó állapothoz. Kezdetnek ez bőven elég,ezt csináljátok egy-két hétig,utána írd meg,mi volt. Gyakorolhatnak vele engedelmességet otthon is,kis jutalomfalattal,játékkal,ez mind-mind kialakítja a kötődést,de fontos,hogy legyenek következetesek,soha ne engedjenek a kutyusnak,így tisztelni is fogja őket.
Hm, köszi harmadik. Az a nagyon nagy baj hogy nem hajlandóak vele foglalkozni. Egy árva jutalomfalatos feladatot sem csináltak vele mert ők nem akarják magukhoz szoktatni a kutyát. Csak nem tudom hogy akkor most mit várnak. Esélytelen hogy eljöjjenek velem a kutyasuliba. Azért gondoltam háááátha ott szert tehet olyan önuralomra hogy kicsit toleránsabb legyen, bár ez ilyen kettős érzés mert nyilván az embernek kell okosabbnak lennie, viszont ha ne adja Isten valami véletlen "félreértés miatt" másnak nekimegy, akkor természetesen én vagyok a hibás, és azt nem mondhatom hogy bocs de velem meg tündibündi. Meg a világ összes embere nem vívhatja meg a harcát vele. :-S Azért akarom a kutyaiskolát. Csak az bosszant hogy én megkapom hogy a kutyád agresszív tőlük, meg hogy őrült és nem tud viselkedni, meg így nem szabadna reagálni egy kutyának mert a kutya arra van hogy kiszolgálja az igényeinket és beijesztenek hogy majd engem is meg fog harapni mert hülye. (tudom hogy ez nem így van de légyszi ne mondjatok túl erőv véleményt róluk mert szeretem őket)
Második: én elhiszem hogy bennük van ez valahol, viszont sokkal jobban járnak ha engedelmeskednek, főleg ha mindenük megvan, törődnek velük, végülis nem magányos állatok hanem csapatosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!