A szukák mennyire jó őrző-védők?
nekem fajtiszta kaukázusi szuka kutyám van és 10 ezerért vettem...ki lehet fogni, csak állandóan nézni kell, és így el tudod kerülni a százezreket...az őrző-védő feladatról: én sztem mindegyik kutyában ösztönösen benne van az őrzés/védés a terület, a gazdája iránt érzett felelősség ha szuka,ha kan, sztem ugyanúgy viselkednek e téren,nekem pl. semmi problémám nincs az enyémmel,tökéletesen vigyáz ránk,igaz,h a fajtája is ilyen...ez nekik egyébként feladat, mivel falkavezérként érzik magukat a családban...ösztönösen cselekednek, mikor idegen lép a territóriumukra..ezt "hozták" magukkal a "farkas múltjukból"...de term. minden fajtánál más-más intenzitással érvényesül ez., más lesz egy kaukázusinál,német j.-nál v. landseernél, és más mondjuk egy bolognese-nél v. egy pincsinél... persze kell formálni őket, hogy te legyél a falkavezér, te irányíts, ne hagyd, h krízis helyzetben a saját feje után menjen...a család védése a kutyáknak ugyanolyan stressz, mint az embereknek veszély esetén...meg kell tanulni levenni a vállukról ezt a terhet..ettől függetlenül még ugyanúgy vigyáz rád, hiszen te adsz neki enni,inni...te tartod életben,mint egy falkavezér...hálás ezért...remélem hasznos infókat írtam
itt egy link, hasznos dolgokat tanulok én is innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!