Igaz hogy a kanok mozgékonyabbak mint a szukák?
Szerintem ez azért nem általánosítható!
A mozgékonyság tuti igaz, nekem egy hyperaktív ivartalanított 8 hós kanom van. Okosnak tartom, könnyen tanul, de még fejlődni fog...
Ez teljesen változó! Nem lehet általánisítani!
Nekem 2 amstaffom van, egy kan és egy szuka.
Mind a kettő makacs, mivel terrierek ráadásul, de a kan sokkal előbb "betörik" bármiben, mint a szuka.
Mozgásban meg a szukánk az aktívabb.
De elvileg amit írtál, úgy van, de gyakorlatilag meg nem biztos. 23/N
Hát, nekem van egy álláspontom, amit a kutyázás óta tartottam meg magamnak.
Mivel a kanok nagyobbak, robosztusabbak, a gazdák gondolhatják úgy, hogy több mozgás kell nekik. De ez nagy általánosságban eltérő, nem feltétlenül igaz.
A szukák nem taníthatóak könnyebben, de az igaz, hogy nem annyira domináns egy szuka staffordshire terrier, mint egy kan. Így nem nehéz kitalálni, hogy nem annyira makacsak. Tehát a dominanciájából adódik, hogy mennyire kezelhető, tanítható. Ezért mondják, hogy általában a szukák könnyebben tarthatóak.
2. vagyok.
Amit az egyik válaszoló írt, hogy a staffoknál a kan mindíg a dominánsabb, ezzel nem értek egyet. A szukám dominánsabb, mint a kanom, de nem egy staff szukát ismerek aki dominánsabb a kanoknál. Szóval semmi értelme, általánosítani, megint csak hangsúlyozom.
Az én észrevételem az, hogy a legtöbb kutyás filmben és a kutyasportban is inkább a kanok jeleskednek.
Gondolom, hogy nagyobb bennük a kitartás.
Nagyon sok kutyás sportot és munkakutyázást is láttam, akár idehaza akár külföldön, a kutyák 80%-a kan volt.
Ezzel nem azt állítom ,hogy a szukák nem jók, sőt vannak kifejezetten is strapabíró szukák, de mégis a kanok vannak előnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!