Erősen megharapott a saját kutyám. Miért?
Még meggondolhatod magad. Vidd el egy szakemberhez és foglalkozzatok rendszeresen a kutyával. Ez nem egy olyan döntés, hogy kidobom a régi ruhámat. Sokkal komolyabb.
Soha nem késő elkezdeni foglalkozni egy kutyával. Meg különben is jobb későn, mint soha. Ne a kutya szívja meg, hogy a gazdája nem nevelte meg.
Én is nagyon sajnálom, ha az én kutyámmal történne ez, nem is tudom mit csinálnék. Bár én rengeteget foglalkozom vele - nem felvágásból, de ez a garancia arra, hogy a kutyád nem púp a hátadon, hanem igaz társad lesz-, úgyhogy ez valószínűleg nem fog bekövetkezni.
Persze, nem egy ruha, de ilyen esetben nincs mit tenni, muszáj elaltatni. Hogy miért? Mert a kityád - ha igazat mondasz -, ok nélkül támadt rád. Tehát nincs mit csinálni. Nagyanyámnak volt régen egy uszkárja, ő is ilyen idegbeteg lett, ok nélkül nekem akart jönni, voltam vagy 4 éves. A különbség az, hogy ő nem vitette el, nem is lett elaltatva, én pedig alig mertem hozzájuk felmenni. Ezenkívül nem találkoztam még személyesen ilyen esettel, Victoria Stilwell műsorában egyszer egy olyan kutya, amelyikkel már nem lehetett mit kezdeni, mert ő is ok nélkül támadt az emberre. Ez nagyon-nagyon szomorú dolog, de muszáj megtenni, különben csúnya következményei lehetnek. Ezért kell foglalkozni a kutyával. Egyik korábbi válaszoló voltam.
Volt egy történet, amiről hallottam. Egy jól nevelt, nagyon barátságos puli. Egyszer csak "bekattant", mindenkinek neki ment, még a családját is megharapta minden előjel nélkül. Már beszéltek valami kutya pszichológus féleséggel is. Én javasoltam, hogy előtte nézessék meg orvossal. Kiderült, hogy egy csont elakadt a végbelénél, ami nagyon csúnya munkát végzett. Nagyon fájt neki, attól zakkant meg szegény. Mire felébredt az altatásból újra az a bűbáj kutya lett.
Fura orvos lehet, ha azonnal az altatást javasolta.
"az állatorvos döntött úgy"
Ezt csak nekem olyan nehéz elhinnem? A legrosszabb, hogy semmi szomorúság, semmi ellenállás nem tükröződik a soraidból. Szerencsétlen kutya...
A lábam varrni kellett , a bokámon több mély fognyom maradt.
Az orvos jelezte nekem ,hogy mást is megtámadhat ami gondatlan veszélyeztetés és stb. törvényeket von maga után.
Hidd el ragaszkodnék az állat megmentéséhez.
A gyomor és hasi fájdalma esetén nem evett a kutyám. Innen tudtam h valami gyomor problémája van, de nem volt neki semmi erre utaló jel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!