Horgászok és kutyások, vajon mi a különsbég? (Bővebben lent).
Én utálok horgászni, mert szerintem unalmas. Más pedig nem tart kutyát, mert pl. horgászik és neki az nagyon jó kikapcsolódás.
Van egy tacsink (panelban lakunk) a környéken egy kutyafuttató sincs. Illetve kinevezve van, bent az erdőben. Számomra viszont a kutyafuttató az a fogalom, amikor egy × nm-es terület el van kerítve kerítéssel, van benne pad 2-3 fa és a kutyákat szabadon lehet engedni.
Ha én viszem sétálni a kutyát, akkor nem engedem el, pórázon megyünk. Féltem, hogy bármikor kifuthat autó elé ... Sajnos, én a parázósabbik fajtából vagyok.
Törvényekre visszatérve pedig csak annyit, hogy vicces ... elvárják, hogy szedjem fel a kutyapiszkot. Oké, ezzel nincs gond. De nálunk ez szintén nincs. Mármint zacskó és kuka hozzá. Egyszer felszedtem és kidobtam egy mezei kukába. Majdnem nekem támadtak a kisgyermekes anyukák, hogy az nem oda való. Én pedig megkérdeztem, hogy akkor mégis hova?!? Felvinni a lakásomba meg nem fogom, azért mindennek van határa.
Sok mindent elvárnak törvényileg, de ez idáig nálunk még semmit se tettek, hogy a kutyások betartsák.
szóval vajon csak és kizárólag a horgászbérlet a különbség?
Egyáltalán, nekik ki adja oda a tavakat és miért? Nem hiszem, hogy ez olyan irdatlan nagy bevétel lenne, ami az éves bérletekből bejön és végülis pl. a MEOE is szed pénzt, az nem számít?
Sok tó magántulajdon.
A saját telkeden oda szaratod a kutyát, ahova akarod.
Így a saját tavon horgásztatsz vagy kutyát úsztathatsz.
A horgászok tetemes összeget fizetnek
a vizsgáért, hogy valahova mehessenek horgászni, ha valahova elmentek, akkor ott fizetnek napidíjat, esetleg tagdíjat, de olyan tó is van ahol még a kifogott halat is ki kell fizetni kilóra!
nem értem mit akarsz te a kutyáddal?
Úsztatni?
Ismeret egy tógazdát, aki, ha fizetsz neki napi párezer forintot, akkor napi 26 órában pancsikoltathatod a kutyádat.
És a kutyások mit fizetnek, pl a szaros zsákokért, meg az utcaseprők munkájáért?
"Nem hiszem, hogy ez olyan irdatlan nagy bevétel "
Csak a Balatonon:
"Legfőbb árbevétele a horgászjegy-értékesítésből fakad, amely éves szinten a korábbi 348 millióról 2010-re mintegy 360 millió forintra nőtt"
Országos viszonylatban évi többmilliárd forint.
A kérdés arra vonatkozik, hogy mondjuk a Balaton, Tisza-tó, Velencei-tó partján, meg még 1000 város ezer önkormányzati tavánál kijelölt horgászhelyek vannak, míg kutyás hely nincs. Ha az önkormányzatnak elég az a pénz, amit napi 10 horgász nekik lecsenget, és ezért rendeletben kijelölt horgászhelyek vannak, akkor miért nem lehet ezt megcsinálni a kutyákkal is? Ha annyira csak a pénzen múlik a dolog, a kutyásoknak is kijelölhetnének helyet, és szedhetnék a pénzt. De nem, hanem csak megtiltanak mindent.
Semmi bajom a horgászokkal, csak nem értem, hogy államilag (az önkormányzatok) miért fordítanak különös figyelmet arra, hogy nekik nyugis horgászati lehetőségük legyen, míg a kutyásokat csak elzavarják mindenhonnan. (Legutóbb Siófokról, ahol ugye már a parton sétálni sem szabad.) De ugyanabban a városban van vagy 3 móló, csak és kizárólag a horgászoknak - legálisan - kijelölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!