Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Horgászok és kutyások, vajon...

Horgászok és kutyások, vajon mi a különsbég? (Bővebben lent).

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy vajon hány horgász lehet az országban? Nem hiszem, hogy több, mint kutyás. Mégis, a horgászoknak van vagy 100 tavuk, csak nekik, az egyesületük kijárta, hogy csomó helyen legálisa horgászhassanak, sőt, néhol ugye pl. a fürdőzőket is elzavarhatják, mondván, horgásztónál vagyunk. És ez is csak egy hobbi (ugyebár nem a halászokról beszélek.) Szóval a horgászoknak miért jobb ennyivel az érdekérvényesítő képességük? Miért állnak ennyivel jobban, mint a kutyások? És főleg, a törvény szemében is sokkal több joguk van, mint mondjuk egy kutyásnak. Mi a véleményetek?
2011. jún. 7. 14:37
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
"a törvény szemében is sokkal több joguk van, mint mondjuk egy kutyásnak" ezt kifejtenéd bővebben?
2011. jún. 7. 14:42
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Én utálok horgászni, mert szerintem unalmas. Más pedig nem tart kutyát, mert pl. horgászik és neki az nagyon jó kikapcsolódás.

Van egy tacsink (panelban lakunk) a környéken egy kutyafuttató sincs. Illetve kinevezve van, bent az erdőben. Számomra viszont a kutyafuttató az a fogalom, amikor egy × nm-es terület el van kerítve kerítéssel, van benne pad 2-3 fa és a kutyákat szabadon lehet engedni.

Ha én viszem sétálni a kutyát, akkor nem engedem el, pórázon megyünk. Féltem, hogy bármikor kifuthat autó elé ... Sajnos, én a parázósabbik fajtából vagyok.

Törvényekre visszatérve pedig csak annyit, hogy vicces ... elvárják, hogy szedjem fel a kutyapiszkot. Oké, ezzel nincs gond. De nálunk ez szintén nincs. Mármint zacskó és kuka hozzá. Egyszer felszedtem és kidobtam egy mezei kukába. Majdnem nekem támadtak a kisgyermekes anyukák, hogy az nem oda való. Én pedig megkérdeztem, hogy akkor mégis hova?!? Felvinni a lakásomba meg nem fogom, azért mindennek van határa.

Sok mindent elvárnak törvényileg, de ez idáig nálunk még semmit se tettek, hogy a kutyások betartsák.

2011. jún. 7. 14:45
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ez elég igazságtalan. M.o.-n egy kutyát nagyon kevés tóba lehet lehet bevinni pl.úszkálni egy kicsit, pedig valamelyik kutyafajta igényli a rendszeres úszást. Persze erre nagyívből sz@rnak :S A horgászoknak meg ott van 1000 hely ahol horgászhatnak, és ha oda viszel egy kutyát rögtön beszólnak, hogy az horgász tó. Akkor a kutyákat most hova is vigyük úszni stb.? Egy pocsolyába? Ennyi erővel a horgász is horgászhatna pocsolyában(akkor isn ha nincs ott hal) :@
 4/21 anonim ***** válasza:
88%
A kérdés jó, de nem tudom. Mondjuk az jelentős különbség, hogy a horgászoknak vizsgázniuk kell, és igazolványuk van, meg venniük kell szezonbérletet. Jó lenne, ha nekünk kutyásoknak is kéne vizsgáznunk...
 5/21 anonim válasza:
hát de érted ha megveszi a saját pénzén a horgászbérletet ami nem olcsó akkor had horgásszon már nyugodtan. a Balatonból úgyse lehet elküldeni senkit de 1 halastónál azért inkább had horgásszon nyugalomban 1 horgász minthogy viháncoljanak a kutyák meg a fürdőzők:D.
2011. jún. 7. 14:49
 6/21 A kérdező kommentje:

szóval vajon csak és kizárólag a horgászbérlet a különbség?

Egyáltalán, nekik ki adja oda a tavakat és miért? Nem hiszem, hogy ez olyan irdatlan nagy bevétel lenne, ami az éves bérletekből bejön és végülis pl. a MEOE is szed pénzt, az nem számít?

2011. jún. 7. 14:52
 7/21 anonim ***** válasza:
18%

Sok tó magántulajdon.

A saját telkeden oda szaratod a kutyát, ahova akarod.

Így a saját tavon horgásztatsz vagy kutyát úsztathatsz.

A horgászok tetemes összeget fizetnek

a vizsgáért, hogy valahova mehessenek horgászni, ha valahova elmentek, akkor ott fizetnek napidíjat, esetleg tagdíjat, de olyan tó is van ahol még a kifogott halat is ki kell fizetni kilóra!

nem értem mit akarsz te a kutyáddal?

Úsztatni?

Ismeret egy tógazdát, aki, ha fizetsz neki napi párezer forintot, akkor napi 26 órában pancsikoltathatod a kutyádat.

És a kutyások mit fizetnek, pl a szaros zsákokért, meg az utcaseprők munkájáért?

2011. jún. 7. 14:59
 8/21 anonim ***** válasza:
55%

"Nem hiszem, hogy ez olyan irdatlan nagy bevétel "

Csak a Balatonon:

"Legfőbb árbevétele a horgászjegy-értékesítésből fakad, amely éves szinten a korábbi 348 millióról 2010-re mintegy 360 millió forintra nőtt"

Országos viszonylatban évi többmilliárd forint.

2011. jún. 7. 15:01
 9/21 A kérdező kommentje:

A kérdés arra vonatkozik, hogy mondjuk a Balaton, Tisza-tó, Velencei-tó partján, meg még 1000 város ezer önkormányzati tavánál kijelölt horgászhelyek vannak, míg kutyás hely nincs. Ha az önkormányzatnak elég az a pénz, amit napi 10 horgász nekik lecsenget, és ezért rendeletben kijelölt horgászhelyek vannak, akkor miért nem lehet ezt megcsinálni a kutyákkal is? Ha annyira csak a pénzen múlik a dolog, a kutyásoknak is kijelölhetnének helyet, és szedhetnék a pénzt. De nem, hanem csak megtiltanak mindent.

Semmi bajom a horgászokkal, csak nem értem, hogy államilag (az önkormányzatok) miért fordítanak különös figyelmet arra, hogy nekik nyugis horgászati lehetőségük legyen, míg a kutyásokat csak elzavarják mindenhonnan. (Legutóbb Siófokról, ahol ugye már a parton sétálni sem szabad.) De ugyanabban a városban van vagy 3 móló, csak és kizárólag a horgászoknak - legálisan - kijelölve.

2011. jún. 7. 15:04
 10/21 A kérdező kommentje:
utolsó: szóval a pénz miatt... oké. De akkor miért nem lehet ezt megcsinálni a kutyákkal is? Vagy attól félnek, hogy nagy lenne a felháborodás, ha lenne kutya-napijegy is? Tőlem legyen, ha ugyanolyan feltételeket biztosítanak, fizetek annyit, amennyit a horgászok.
2011. jún. 7. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!