Hogy lehetne megoldani?
Az a problémám most, hogy a kutyám amint meglát valamit az utcán legyen az kutya macska... Egyből elkezd rángatni és meg se hall!
Például vegyük a mát:
Viszem a kutyám sétálni, épp már a kapunk előtt járok mikor az utcában élő "Fiatal ember" kivitte a kiskutyájá szaladgálni... és erre a kutyám teljesen rángatott! Szerencsére visszatudtam tartani, de ha elszabadulna mit csinálna? Bántaná?
És hogy lehetne azt hogy ezekre ne figyeljen, vagy pedig összebarátkozzon a kutyákkal?
Nálunk is ugyanez a szitu. Az én kutyám is ha meglát egy cicát, vagy egy másik kutyát akkor ő is oda akar menni, feszülten figyeli, én sem merem odaengedni, mert nem tudom hogy reagálna rá.
Nemrég sétáltunk és egy az utcára kiengedett kutya megdtámadta az enyémet (nem kívánom senkinek azt az élményt), szerencsére nem lett semmi baj, de nekem kellett a másik kutyát leszedni az enyémről (a gazdája meg csak állt mellettem, nem csinált semmit).
A lényeg, hogy ha pl. meglát egy cicát akkor ne is figyelj rá, menj tovább, mintha észre sem vetted volna. Vagy fordulj meg és menj a másik irányba. Esetleg leülteted, megvárod h megnyugodjon, utána induljatok el.
Vidd magaddal a kedvenc játékát, talán arra figyelne.
Nekem ezek a módszerek beváltak.
ha bizonyos helyzetekben nem engedelmes, akkor nem engedelmes. Ezért kell átvenni a falkavezérséget. Ha te leszel a falkavezér eszébe se fog jutni, hogy elmenjen mellőled, hiszen te vagy a főnök, te indíthatod a vadászatot (itt a másik állathoz való rohanást), illetve a fontosabb szitukban te döntesz.
Ha az orrára csapsz, akkor azért nem fog elszökni, mert tudja, hogy utána fájni fog neki (rosszabb esetben egy két orracsapás után visszaharap), ha viszont te leszel a vezér, nem is akar majd elszökni, nem fog benne fokozódni a feszültség.
Vedd át a főnökséget, mielőtt a kutyád véletlenül elszabadul, és elüti egy kocsi!(Ne legyen így, de bármi megtörténhet, és nem egyszer, nem kétszer volt ilyenre példa.)
Elütni semminem fogja..szerencsére. Egy kocsi sincs az utakon kb soha :)
De szerintetek megtámadná a kutyát? És megharapni nem fog azt tudom! Szóval megpróbálom az orr-ra ütős "dolgot"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!