Rátudom szoktatni a kutyát hogy egy helyre csinálja?
Figyelt kérdés
Még kölyök kutya, tegnap hoztuk de már az egész udvart összeszarta. Minden pontjába van már. Rátudom valahogy szoktatni hogy egy helyre járjon? Bocsi a kifejezésért, de nemtudtam más szóval helyettesíteni.2011. jún. 3. 12:11
1/9 anonim válasza:
Nem. A kutya ilyen, előbb kellett volna gondolni rá.
2/9 anonim válasza:
Valószínű nem. A kutyák nem így vannak beprogramozva. Ők a piszkítást szagminta hagyásra, területjelölésre is használják. Ezek a dolgok meg nem egy ponthoz köthetőek. Vannak kutyák akiknek ezek a dolgok nem annyira fontosak, azokat meg lehet... de egy tegnap elhozott kölyköt nem fogsz ilyenre rávenni, pláne h nem látod h mikor csinálja. A kertben kutyatartáshoz hozzátartozik h az ember pár naponta körbemegy és összeszedi az aknákat.
3/9 anonim válasza:
Szerintem igen. Lehet egy ideig még összevissza kakil, de egyszer csak megtanulja. Keress rá a neten vagy állatpatikába vegyél valami szagosítót ami arra ösztönzi a kutyát, hogy csak oda jelöljön, piszkítson.
4/9 anonim válasza:
NEM, NEM, NEM! Én már 14 éve szedem a pulikutyán termelését, tudtam, hogy ez az én dolgom lesz. És az lenne a jó, ha még sokáig szedhetném.
5/9 anonim válasza:
az enyem is puli osz ota van nalunk de amiota egyre tobbet van kiengedve mindig az udvarra piszkit, de az azelotti rotwailer kutyankat nem is kellett szktatni es mindig egy helyre cinalta. tenyleg nem lehet? mert azert ez igy nem vmi jo, nagyon nagy az udvarunk... sajnalom a pulidat 12:37 olyan edes kutyak a pulik :)
6/9 anonim válasza:
Van amelyik kutyát meg lehet, azok általában ösztönösen ezt csinálják, van amelyiket nem.
7/9 anonim válasza:
Egy kölyökkutya még nem is tudja szabályozni; aminek jönnie kell, az jön (a kisbabák se kb. 2 évig). Nem lehet tőle ennyi idősen elvárni, hogy egy helyre ürítsen.
Ha nagyobb lesz (1-2 hónap múlva), akkor lehet már próbálkozni. De ahogy nő, úgy kevesebbet is kakil, napi 2-3-at. Annyit meg nem hiszem, hogy olyan nagy erőfeszítés lenne összeszedni.
A kutya bizony kakival is jár, erre nem is gondoltál?
8/9 anonim válasza:
vigyél a kijelölt helyre idegen kutya vizeletével illatosított fűcsomót + egy kis kakis földdarabot :) de csak akkor,ha megvannak az oltásai!
9/9 anonim válasza:
Szerintem meg valahogyan meg lehet, a mamámnál mindig egy helye kakált az összes kutyája, aminek a száma olyan 5-6 körül volt mostanáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!