Elszöktek a kutyáim, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Több kutyusom is van, amit sok szomszéd nem néz jó szemmel. Tegnap este valaki szétrugdosta a kerítésünket, és kettő elszökött. A ház háta mögött szántás, és erdő van. Ott szoktunk sétálni, és sokszor rámozdulnak a nyulakra, fácánokra. Vizsla keverékek. Így gondolom vadászgattak a határban(már itthon vannak). Viszont ma jöttek volna kutyát oltani. Kérdésem az lenne, hogy szoktak kihelyezni rókáknak való veszettség elleni kaját. Mi van, ha bele ettek, én meg másnap beoltatom őket? Lehet ettől bajuk?2011. jún. 1. 13:59
1/6 anonim válasza:
Ha beleettek volna, szerintem már látnátok valami tünetet. Egyébként ha jól tudom,a rókák ellen kihelyezett mérgek is véralvadásgátlósok,és K vitain az ellenszer. Szerintem mondd meg a dokinak,hogy lehet,hogy ettek,és adjon nekik k vitamint
2/6 anonim válasza:
Amikor a rókákat vakcinázzák, akkor ebzárlatot rendelnek el. A mi környékünkön azon már április körül túl voltunk. Amúgy nem lesz baja a kutyának akkor sem ha beleevett. Beoltathatod nyugodtan.
3/6 anonim válasza:
Első, te valamit félreértettél. A rókáknak nem mérget helyeznek ki, hanem olyan csalit amiben vakcina van, hiszen őket nem lehet egyenként összefogdosni és veszettség ellen oltani. Az ebzárlat meg azért van, hogy ne a kutyák egyék meg a rókának szánt anyagot. Amúgy a kutyának sem lesz semmi baja a róka csalitól, ha mégis megenné.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem tudom mikor van itt vakcinázás, a falu szélén a plakátok állandóan kint vannak. Féltem, hogy a dupla dózistól bajuk lehet. Persze megkérdezem az orvost is, de a helyi állatorvos nem épp a legmegbízhatóbb forrás. Azt hittem az ebzárlat azért van, mert rájuk káros lehet, eszembe sem jutott, hogy azért, hogy ne egyék el a rókák elől. Köszönöm!
2011. jún. 1. 14:24
5/6 anonim válasza:
A kutyám a múltkor rosszul lett, mivel előtte erdőben jártunk, én is attól tartottam, hogy esetleg ez lehet az ok (bár cetli nem volt kint sehol). Kullancsot nem találtam benne, illetve nem is olyan tünetekkel járt, mint a babézia, így akkor azonnal rohanás volt az állatorvoshoz. A doki megnyugtatott, hogy akkora mennyiségű kaját nem raknak egy helyre, hogy az "túladagoljon" egy-egy állatot, a kutyákra sincs káros hatással. Valóban csak azért van ebzárlat, hogy a gazdás (jobb esetben oltott) kutyák ne egyék el a rókák elől a vakcinás kaját. Azért biztos ami biztos kérdezz rá, de nem hiszem hogy problémát okoz ha oltást kapnak, hiszen egyáltalán nem is biztos, hogy beleettek a rókacsalikba.
6/6 anonim válasza:
Nem hinném,hogy gond lenne több adag,mert akkor a rókák is elpusztulnának.Nincs rá írva nekik,hogy csak egy adagot ehetsz ám,a többi nem a tiéd:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!