Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan nőhetne meg az önbizalma?

Hogyan nőhetne meg az önbizalma?

Figyelt kérdés
Van egy vizsla kutyusom nagy önbizalom hiánnyal egy kis csivavától is megijed ha rámorog. Vagy ha etetjük a barátunk spánieljének is oda adja a kajáját. Hogyan növelhetném meg az önbizalmát egy kicsit hogy ne legyen ennyire félős. Nem tudom számít e hogy kiskorába verték és nem volt szocializálva csak olyan 1 éves kora után vittük kutyák közé.
2011. máj. 30. 17:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem az tudna működni, ha nagyon figyelnéd a jelzéseit, a kommunikációját, és mindig beleklikkelnél abba, amikor nyugodtan közeledik valakihez.

Olyat tudsz még csinálni, hogy lábnál követésben sétálgatsz vele egy számára ijesztő dolog közelében, de épp olyan távol, amikor még tud rád figyelni, és folyamatosan klikkelsz, fokozatosan közeledsz a félelem tárgyához. Ehhez persze kellenek beépített emberek, akik körül akár elszórt kaja is lehet, meg beépített kutyák, akik tuti, hogy nem csinálnak semmi hülyeséget, amitől rossz élménye lehet.

Terápiás foglalkozáson szépen helyre lehet ezeket hozni, mert ott meg vannak a beépített emberek, kutyák.

Meg lehet terápiás céllal ÖV-zni is, az nagyban növeli a magabizosságot, ha jó segédetek van és tud nagyon finoman dolgozni a kutyával.

Kutyasuli?

2011. jún. 1. 18:28
 12/12 A kérdező kommentje:
ez így jól hangzik.Csak nem tudom hogy az itteni suliba csak engedelmes tanfolyam van és kifújt.
2011. jún. 1. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!