Mit csináljak (többi lent)?
Légyszi ne hurrogjatok le, nem tehetek róla, hogy így alakultak a dolgok.
Van 2 kutyám egy közepes termetű keverék és egy puli.
Eddig havonta 3-4 ezer forintnyi tápot ettek meg a rossz minőségűekből.
Arra lennék kíváncsi, ha veszek jobb minőségű tápot, abból kevesebbet kell nekik adni (tehát ritkábban kell venni) akkor is max 4 ezret költenék rá?
Vagy ha főznék nekik úgy is még pénzemnél maradok?
nagyon szerencsés,hogy veletek találkozott.Nem úgy mint ez a szerencsétlen német juhász,az ilyenektől a hajamat tépem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1842351-mit-c..
az a baj,hogy még a nagyon drága tápok között is sok olyan van,amiben alig van hús,viszont tele van tartósítószerrel meg adalékanyaggal.Én nem tudok olyan közepes tápról,ami jó lenne,különben én is azt venném:((
Én se azért veszem az acanát mert szeretem a pénzt szórni,hanem az általam elfogadhatónak ítélt tápok közül ez a legolcsóbb.
A többi jó kaja még drágább...(orijen,canine caviar,fish 4dogs,artemis )
de nagyon sok kutya él joserán is,és élnek-virulnak:)
,
képzeld mit találtam megint:
Nem tetszett,hogy a dado tápnál azt írták ki,hogy "hozzáadott" etoxiquint nem tartalmaz.
Kiderítettem,hogy ez sem mentes,csak annyit jelent,hogy ők a tápgyártáskor nem tesznek bele.De akitől ők veszik az alapanyagot,húslisztet stb.,az simán tehet bele.
Nagyon kell vigyázni még a drága tápoknál is,simán ráírnak minden félrevezetőt,nem szívbajosak.
Van egy lista,ami az etoxiquin mentes tápokat tartalmazza,én arról néztem ki az acanát.Az legalább tuti
értem. de mi az a "etoxiquin"?igen jó lenne ilyet tápot venni nekik, de havi szinten a 2 kutya igy kb 10000ret eszik meg és a kopó még kicsi,lesz ez még több is. a másik aggdalmam hogy több gazditól hallottam olvastam, hogy a nagyon magas fehérjetrtalmú tápoktól csonthártyagyulladást kapott a kutya. nem mind, de azéárt előfordul.
asszem igyekszem nekik több húst adni az lesz.
esetleg vannak neked bevált receptjeid? ha főzöl persze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!