13 éves vagyok és nagyon megrémültem, hisz nem rég kaptam egy kutyust. Az ivartalanítás tervezve van megvan rá a pénz, faluban élünk és nincs chippezve. Ha ivartalanítom és chippeztetem akkor nem kell adót fizetni? Mert az állatorvosunk megcsinálja az ivartalanítást 15-16 ezerért. A chippezést nem tudom mennyibe kerül, de olyan 19-20 ezer forintom marad zsebpénzből. Szóval ez most hogy van ? Kérlek nagyon, hogy segítsetek nekem! Nagyon köszönöm.
Egy 5 hónapos boxer gazdija!
2011. máj. 28. 15:41
1/8 anonim válasza:
Ez egyelőre csak egy tervezet, emiatt egyelőre aggódnod nem kell. A tervezet szerint aki vagy ivartalaníttatja a kutyáját vagy chipezteti, akkor majd mérsékelt összeget kell fizetnie, ha mind a kettőt elvégezteti, akkor egyáltalán nem kell fizetnie.
Ha ivartalaníttatni akarod, akkor tedd meg, a chip pedig nem nagy összeg, és a javadat is szolgálja, ha elveszik a kutyus akkor igen nagy esélye van rá, hogy visszataláljanak vele hozzád.
2011. máj. 28. 15:45
2/8 anonim válasza:
Még csak tervezet az egész. Lesz időd ivartalanítani és chippet tetetni bele.
2011. máj. 28. 15:46
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, mindkettőt szeretném akkor elvégeztetni. És mindkettő szerintem a kuytus és a saját javamat is szolgálják. Hisz faluba sok a kóbor kutya, ki tudja mikor csinálja egy fel az enyémet, ha mondjuk beszökik hozzánk. :O
2011. máj. 28. 15:47
4/8 anonim válasza:
A chip 3-9 ezer között van, attól függően, h hol akarod csináltatni :) De mivel amúgyis tervezed, csináltasd meg amint akarod/tudod/lehetséges. Az adó miatt ekkor nem kell aggódnod :) Jó kutyázást!
2011. máj. 28. 15:49
5/8 anonim válasza:
Ha csak az egyik megvan (ivartalanítás vagy chip), akkor már kevesebbet kell fizetni, ha pedig mindkettő, akkor ingyenes. De még mire ezt tényleg bevezetik, addigra bőven megoldható mindkettő :)
2011. máj. 28. 15:52
6/8 anonim válasza:
Nyugi, nem kell rögötn mindent megcsinálnod. Én olyat is olvastam, hogy ha csak egy kutya van a háztartásban akkor lehet kérlemezni az önkormányzatnál hogy ne kelljen fizetni utána. Amúgy ezzel csak ártanak a kutyáknak, mert így mégtöbbet fognak kidobni, hiszen rengetegen így akarnak majd meglógni a fizetés elől. Minden menhely meg fog telni.. úgy látszik erre nem gondol új pártunk és kormányunk... -.-
2011. máj. 28. 15:52
7/8 anonim válasza:
És megindul majd a jatt a menhelyenél is hogy a kutya onnan való és már ki is van játszva .
2011. máj. 28. 16:01
8/8 anonim válasza:
a chipezés megvan max. 10.000 ft.-ból, de még ötből is simán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!