Mennyibe fog kerülni kb. az ebadó?
Figyelt kérdés
2 nagytestű kutyánk van,mindkettő törzskönyves-csippes,ivartalanítva nincsenek.2011. máj. 26. 07:55
1/25 anonim válasza:
akkor semennyibe. Chippezett kutyának nem kell
2/25 A kérdező kommentje:
nem kellene még plusszba ivartalanítani is hogy ne kelljen fizetni?
2011. máj. 26. 08:04
3/25 anonim válasza:
nem igaz!
chipezet ÉS ivartalanított kutyának nem kell!
egyébként ha jól tudom, még nincs megállapítva.
4/25 anonim válasza:
Összeget még nem tudni, viszont háztartásonként egy kutya mentesül ebadó alól, ha ivartalanítva és csippezve van.
5/25 anonim válasza:
első vagyok. Hát én nem így olvastam, de biztos ti tudjátok jól.
6/25 anonim válasza:
500-1000 forintig terjedhet a kedvezményre jogosult (chipes VAGY ivartalanított) kutyák éves ebadója.
Az ivaros, chip nélküli kutyáké azt hiszem 3500 Ft körül lesz.
7/25 anonim válasza:
"Mentesülnének a díjfizetés alól azok a gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés. A menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, ez az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti - olvasható a tervezetben."
8/25 anonim válasza:
Ez egyébként faxa, mert mi nem menhelyről hoztuk konkrétan, hanem egy családtól, ahonnan sintértelepre vitték volna azokat a kiskutyákat, amiknek nincs gazda.
Mégsem mentesülünk. :S
Ivartalanítás még belefér, (és szükséges is), de chipezés elég durva...
9/25 anonim válasza:
miért durva a chippezés? az is a kutya védelmében van. lehet hogy te óvatos vagy, de tudod hányan elhagyják a kutyáikat szilveszterkor?? azok az ebek soha sem kerülnek haza. de ha lesz bennük chip, csak leolvassák és már mehet is haza.
10/25 A kérdező kommentje:
Ha csippes a kutyám akkor évente 500-1000 ft. körül lesz az ebadó? Azt kilehet bírni,nem egy nagyösszeg,ezért van ilyen sok embere felháborodva? Így legalább a *igány purdék menhelyre adják a kutyáikat.
2011. máj. 26. 08:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!