Komolyan lesz ebadó?
És mennyi?
Nem félnek hogy egy csomó kutyust kiraknak majd az utcára?
Állatvédők hol vannak?
Hallottam valami olyasmit hogy a kutya viselkedése alapján állapítják meg hogy mennyi lesz. Ez mit jelent? Sorra ki mennek minden házhoz és megnézik hogy milyen a kutya? És ha ugat vagy vicsorog vagy mit tudom én a vizsgálóra akkor fizethetek mint a szar? Nem az a kutya dolga hogy távol tartsa az idegeneket???
Ezt tervezik
Önkormányzati ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését, a kutyák fülkorrekciós műtéteinek betiltását, valamint a veszélyesnek minősített ebek nem fajta, hanem viselkedés szerinti meghatározását tartalmazza egyebek mellett az állatvédelmi törvény, illetve az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításának hétfőn nyilvánosságra hozott tervezete - írja az Inforádió.
A javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok évenkénti ebösszeírást végeznek. Mivel azonban az ebrendészet állami feladat, ehhez forrást kell biztosítani. Ezt szolgálja az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése. Mentesülnének a díjfizetés alól azon gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés. A menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, mely az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti.
Én mondjuk azt sem értem, hogy például a tenyésztőknél ezt hogy fogják kivitelezni, ahol mondjuk van 4-5... kutya.
Vagy mi van akkor, ha van egy 9-10éves kutyám aki nem lett ivartalanítva, de ennyi idősen már nem is lehet. Szóval szerintem káosz lesz az egész....
Nehogy ivartalanítsátok a kutyátokat ok nélkül!
Amúgy meg ahogy most így elolvasom ez annyira nem nagy hülyeség de igen pl mi lesz a tenyésztőkkel, vagy ha valakinek mondjuk 3 kutyája van a szívás.
Am meg hogy lehet ezt a háztartásonként 1 kutya után nincs adó cuccost majd kérelmezni?
Vagy ez még nincs ennyire kidolgozva?
Utolsó vagyok, ne dehogy ivartalanítjuk, nem is látom értelmét.
Amúgy igen lehet kérelmezni, az benne is volt valamelyik ezzel foglalkozó cikkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!