Vizslával lehet biciklizni?
Attól félek elránt. Vagy nem kell ettől félnem? Hallgat rám, szóval remélem nem lesz gond, csak ha megtámadná egy kutya, nem tudom, meg tudnám-e védeni. Támadták már meg, mindig megadja magát azóta, de az a kutya aki először megtámadta majdnem megölte. Nagyon kicsin múlt. Sőt akkor majdnem el is ütötték, mert lefogtam a kutyát, az enyém pedig haza rohant csak át egy főuton. Kicsin múlt az élete.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy
1. Az izületeit nem terhelem meg túlságosan?
2.Vigyek magammal botot egy esetleges támadáskor?
3. Merre vigyem? Kisvárosban lakok. A városközpontban nincsenek kutyák, de mégsem olyan igazi kirándulóhely. Az eldugottabb utcákban gyakran ki vannak engedve a kutyák. Ha erdőbe megyünk ott is póráz nélkül sétáltatnak.
Kell gyakorolni előtte mielőtt nekivágnál rendesen, nem árt megtanítani neki, hogyan forduljon és hogy csak rád figyeljen, nem szaglászhat meg ilyenek. Ehhez kell egy kis idő, de mivel a vizslák imádnak futni, szerintem hamar ráérezne az ízére.
Fontos, hogy egy éves kor felett kezdj el vele aktívan biciklizni.
Betonon sose futtasd, inkább földúton, esetleg murván! A beton az emberi izületnek sem jó, ahogy a kutyáknak sem. Olyan helyre ne vidd, ahol kutyák vannak, mivel leírtad mi a helyzet. Valami mezőféleségbe vagy erdőbe vidd. Szerintem nem állnak majd neki üldözni a kutyák, akiket sétáltatnak és a kutyád sem velük lesz elfoglalva, hanem a futással.
Fú, nagyon beaggódtál, túlreagálod:)))
Az én vizslám nyáron hetente kétszer, 10 km -t futott Nyíreegyről Császárszállásra stb csontgondok nélkül, és azt hiszem pont a mozgásgazdag életmódja miatt élt 14 évet. Nem kapott különleges szuperprémium tápokat megsúgom. Házikoszton élt. A leghosszabb távja Nyíregy- Nyírtelek volt, bírta. Persze ehhez fokozatosan szoktatni kell. Tűző napsütést lehetőleg kerülve, és vizet is vinni neki. A másik, hogy szuper engedelmes legyen a kutya, és bízzon benned, akkor menni fog. Macska ilyesmi után az enyém is rohangált, de ha bringáztunk, akkor csak rám figyelt stb.
Kezdetben csak a városba vidd hagy szokja.
Botot felesleges szerintem vinni, időd nem lesz előkapni ha gond van, melyk kezeddel tennéd? Amelyikkel a kormányt, vagy a pórázt fogod:)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!