Magyar vizslával mennyit kell foglalkozni?
személyes tapasztalatom nincs velük konkrétan, de az biztos, hogy nagyon hiperaktívak :)) nem lehet őket lelőni
egyszer egy helyen dolgozta, és ott volt egy vizsla kölyök, alig lehetett tőle melózni egyfolytában követett és kérte a játékot :D
Nekem egy éves és lassan 3 hós a viszim. Kan kutyus. Napi 27órát xD kéne vele foglalkozni. Azt se bánná :)
Imád a gazdival lenni. Olyan mint egy gyerek... sőt... Nagyon ragaszkodó.
Napi két óra mozgás, játszás teljesen ok.
És mindent szeret csak ketten legyetek. EGYÜTT.
Igaz hogy képes fél napot át heverészni persze az is a gazdival a legjobb (enyém képes bemászni a függőágyba RÁM! és ott fekszik velem)
De attól még ugyan úgy teli van energiával és akármikor képes rohanni kilométereket. :)
Az enyém egy éves. Érdekes ez a makacsság dolog, mert én nem tartom annak az én vizsim. Vagyis ok, minden kutya más, de sztem azért mondják rá, h makacs, mert bizony nem buta, és ha nem a megfelelő módon kezeled, akkor le se sz@r.
Két óra annyira azért nem sok, de már lehet vele kezdeni valamit. Vagyis akkor azt a két órát intenzív mozgással kell tölteni. Nálunk pl van egy domb, és amikor nem csak sétálgatunk, akkor a dombról dobáljuk le az apportot, és oda kell felrohangálnia vele, h visszahozza. Ettől jól kifárad. Ha van időnk vele csak sétálgatni, akkor inkább napi 3 óra séta a minimum.
Nagyon meglátszik rajta, ha nincs kellően lefárasztva, mert akkor el kezd rosszalkodni. És persze sokat számít az is, hogy ne legyen sokat egyedül hagyva. Igényli a társaságot. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet otthonhagyni egyedül, hanem azt, hogy nagyon társas lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!