Rotweiler vagy kuvasz?
sziasztok
volt már pár kérdésem szeretnék egy kutyust HÁZŐRZŐNEK
lényeg hogy a családot szeresse a betörőket kevésbé
mit tudtok ajánlani?
jó lenne magyar kutya ezért gondoltam a kuvaszra mert az elég nagytestű, harcias, magyar, szép, családszerető
a roti is ugyan ezekkel rendelkezik kivéve azt hogy ő nem magyar:)
ezeken kívül van olyan kutyafajta ami megfelelne nekem ?
németjuhászt nem szeretnék mert azok nem tetszenek:)
hát nincs nagy mozgástere mert egy kertbe kéne őrizni a kertet mert nem lakom ott
kb 200nm" amit ő használhat szabadon a többi kert
viszont naponta (ha kölyök kutya) 4órát foglalkoznék vele (ha felnő és nem kell vigyázni rá tanítgatni ) akkor is meglenne a 2 óra naponta
+ hétvégén meg szabadidőmbe túrázgatás sétálás vele velük
meg ugy tudom a rotival sokat kell foglalkozni meg elég pénzigényes kutya:D
sztem a kuvasznál maradok
fiu vagy lány? egy vagy kettő? az biztos hogy puli lesz majd de lehet csak később
Most kuvaszunk van, sok évvel ezelőtt rottweiler. Ami nagy különbség a kettő között, hogy a roti alig ugatott, tényleg csak akkor, ha muszáj volt. A kuvasz pedig nagyon ugatós. Mindkettő kutya családszerető, a roti sem csak egy emberhez ragaszkodott, a kuvasz sem. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy nem csak a gazdi foglalkozik a kutyával, nagy szeretettel ám szigorúan neveljük (nem verjük, nincs láncon). A szőre miatt a kuvasz jobban viseli a hideget (bár a nagyon hideg éjszakákon mi beengedjük az előszobába és látszik rajta, hogy jól esik neki a +5 - +10 fok). A kuvasz tapasztalataim szerint keményebb kutya(ám ez lehet egyedfüggő is), makacsabb, nagyon következetesen kell nevelni. Idegenekkel szemben is barátságtalanabb, vadállat módjára védi a házat mindaddig, amíg a kapuban álló személyt mi be nem engedjük. Innentől már nem vicsoroghat, moroghat, de erre is meg kell tanítani.
Nem tudom mennyi tapasztalatod van kutyákkal, volt-e már az említett fajtákhoz hasonlóan kemény kutyád, mert ha még nem, akkor bármelyiket választod, szukát ajánlanék. A házat, a családot ugyanúgy védi, de általában a gazdi számára könnyebben kezelhető, mint egy kan.
Hgy a kua segítene kinyitni a kaput?! XD
Baz te hülye vagy.A kauk a legkeményebb területvédő kutyák.
Am sztm a 2 közül kuvasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!