Van egy 6éves rotweiler fiú kutyám a többit lennt. Mit tegyek?
Első válaszoló voltam.
Ne új kutyán gondolkozz, a jelenlegi a TI kutyátok, TI tartoztok érte felelősséggel!
Helyre lehet hozni a viselkedését, ha kértek segítséget.
A kutya apukádat tartja falkavezérként, ha apud nincs ott, akkor ő felvállalja magára a vezér szerepét, mert a kutya a családot falkaként kezeli, és falka nem lehet vezér nélkül. A kutyád nagyon jól tudja, hogy félsz tőle, érzi, tehát az első fontos lépés, hogy biztos legyél magadban. Ha közeledsz hozzá, húzd ki magad, hogy a testtartásod is azt sugallja, hogy te vagy a főnök, és pont. Ha valamit kérsz tőle, hogy menjen a helyére pl, akkor azt ne csak kérd, hanem gondolj is rá. Legyél biztos is benne, hogy a helyére fog menni. Légy következetes. Ne üsd meg őt, ő sem harap meg téged. Tisztelt a kutyát. Ő is sokkal boldogabb lesz, ha nem neki kell lennie a vezérnek.
Nem tudom, viszed-e sétálni, futni. Napi kétszer 40 percre vidd el, hadd fáradjon el. Egy kutyaiskolában rengeteg tanácsot tudnak neked adni.
És vidd el ivartalanításra.
Örülök, ha segítettem vmiben.
Olvasd el Cesar Millan: A csodálatos kutyadoki című könyvét. Talán már használtan is meg lehet vásárolni.
A lényeg, hogy legyél biztos önmagadban, hogy a kutyád azt érezhesse, hogy van egy vezetője... Bármit, amit vele teszel, önbizalommal tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!