Tényleg ilyen a kuvasz?
Figyelt kérdés
Szeretnénk egy kuvasz kiskutyát , mert nagyon megtetszett ez a fajta. Viszont pár helyről hallottuk hogy 6-7 éves korára megbolondul. Létezik ilyen? vagy ezt csak azért mondják mert nem tudtak vele eleget foglalkozni vagy megkötötték? kuvasztartók véleményét várom :)2011. okt. 22. 10:57
1/8 anonim válasza:
A rottikra is ezt mondjak. Neveles kerdese.
2/8 anonim válasza:
biztos nehéz lesz beszerezni egy kuvaszt, mert nem gyakori fajta... A szomszédomnak volt egy kuvasza, ő is a leírtak alapján kissé agresszív lett, de a gazdijával kedves volt. Valószínűleg ilyen az állat természete.
3/8 anonim válasza:
Nevelés kérdése. Ha jó idegrendszerű volt anno a kölyök akkor 12 évesen is pont ugyan olyan családbarát kutya lesz. A szukák behódolóbbak, mint minden fajtánál, de ha ivartalanítva van a kan akkor ott sincs ilyen gond. Inkább azt tapasztaltam, hogy a bezártság árt a legjobban. Ahol el volt engedve, és törődött vele a család, ott nem volt probléma. Nagyszüleim munkakutyaként tartották, de gyerek fejjel is fojtólánc nélkül sétáltattam a közel 50 kilós kant.
4/8 anonim válasza:
Nem bolondul meg, kivéve ha úgy tartod... ha egész nap láncon van, vered és alig foglalkozol vele. Érdekes, a mi kuvaszunk egyszer sem támadott ránk, vígan, szelíden elélt 13 évet. Még nekem is szót fogadott, holott még kisgyerek voltam:) Az idegenekkel nagyon bizalmatlan volt,de ha mi beengedtük, akkor sose volt gond belőle. Ha látta, hogy ott vagyunk mi is, odanyújtotta a kezét az ismerősünk, megszaglászta, utána már simogathatta is akutyát:))) Az egész nevelés kérdése.
5/8 anonim válasza:
Azok mondják ezt, akik nem értenek hozzá és rosszul tartják. A kuvasz az egyik legjobb, legmegbízhatóbb házőrző megfelelő kézben. Pásztorkutyaként sok mozgásteret igényel, megkötni, kennelben tartani tilos. Ha határozottan, következetesen neveled, akkor nem lesz semmi baj vele.
6/8 anonim válasza:
Láncon/bezárva, elhanyagolva egy uszkár is megkattan, csak az nem olyan látványos. Én is kuvaszt akarok, ahány kuvaszt személyesen ismertem, remek kutyák voltak.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos kommenteket jó ezeket a válaszokat hallani. Mert nagyon tetszik ez a fajta, a védelmezési ösztöne és hogy cicákkal és más állatokkal is jó kijön :)
2011. okt. 22. 12:08
8/8 anonim válasza:
A miénk is olyan, mint a 11:32-esé volt. Nálunk családtag, a láncot nem ismeri, sem a kennelt, szabadon van az udvarban és be is jöhet a házba is. Nem fordult szembe egyetlen családtaggal sem, nagyon hálás kutya, bár következetes, határozott nevelést igényel, verni azonban nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!