Kuvasz? Fajta jellemző tulajdonságai, viselkedése?
Szeretnék megismerkedni ezzel a fajtával, mert nagyon tetszik külsőre, és ahogy eddig utána olvastam, a tulajdonságai is megfelelőek. De szeretnék személyes tapasztalatok alapján eligazodni, mert a könyvekben stb. szinte mindig ugyanazt írják, így szeretném megtudni mi az igazság.
Ha mondanátok jó tenyésztőket, és árakat is megköszönném. Már kerestem kenneleket, csak de igazán tudom eldönteni, hogy melyik jó, melyik nem. Hobbi célra szeretnék kutyát, de külsőre az olyan kutyák tetszenek, amelyeknek nem annyira göndör a szőrük, ha ez számít valamit ;) Mielőtt még megkérdezitek, nem első kutya lesz, csal első kuvasz :)
Nagyon köszönöm a válaszodat :) Nagy szakértő lehetsz, ennyi kuvasszal :) Igazából társ lenne, de nagy telek is a rendelkezésére állna, és hosszú séták, ha akar be is jöhetne. Lennének azért még kérdéseim :)
Könnyen tanulnak?
Van két ivartalanított kinti-benti cicánk. Velük hogy férne össze?
A kerítést az idegen kutyák aláásták, és kirágták néhány helyen, nem is értem, hogy hogy. Nem nagy lyukak, max. egy macskánál nagyobb termetű kutya férne át rajta. Rendbe tudjuk hozni, de félek ismét kiássák/aláássák. Nem szökne el? Ha igen, az is megoldható, hogy bent elegyen, amíg haza nem érünk (nem sokat lenne egyedül, és hatalmas, többszintes ház)
Mennyire hosszú sétákat, túrákat igényel? Mert szeretek sétálni, biciklizni, és sportolni, ezt hogy bírná?
Ha eszembe jut még valami, kérdezhetek még? :)
Örülök, hogy van aki még tart kuvaszt, illetve az újaknak, akik érdeklődnek iránta, valamint a magyar fajták iránt.
Egy dologgal viszont nem értek egyet, pásztorkutyát nem javallott őrző-védőre hordani. Tönkreteszi az ösztönkészletüket és a harcmodorukat. A szocializálás elengedhetetlen és az alap engedelmesség is, de ha kérhetem, ŐV-re ne hordjad majd. Arra vannak az ŐV munkakutyák. A pásztorkutyák (még ha a kuvasz kissé ki is lóg a sorból), nem erre lettek kitalálva, nekik nem szabad sem a zsákmányösztönre épített ŐV képzést csinálni, sem kitartaniuk a fogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!