Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy akarják osztályozni a...

Hogy akarják osztályozni a kutyákat viselkedésük alapján?

Figyelt kérdés

Mondták, hogy lesz ebadó, meg betiltják a fül vágást.

És osztályozni fogják a kutyákat, és nem az alapján, hogy dobermann, amstaff, rotweiler, meg labrador.

Hanem viselkedésük alapján eldöntik, hogy veszélyes-e a kutya.

De, ezt hogy fogják vizsgálni?

Majd egy labradort felidegesítenek, és ha széttépi a kiscicát, akkor veszélyes?

2011. máj. 26. 17:39
1 2 3
 11/25 zsuzsabazsa ***** válasza:

Mindenképpen a rossz állattartókat fogják vele büntetni.

Azt mondta nekem az egyik tervezet alkotó, hogy az "engedetlen gazdákat és az engedetlen kutyáikat" fogják büntetni. Vagyis arra szabnak ki ebadót.

2011. máj. 26. 19:07
 12/25 anonim ***** válasza:

egy egygazdás kiképzett örző-védő nagyon tisztességesen tud viselkedni, ha ezt követelik meg tőle. Egy rendőrkutyával bármikor besétálhatsz a tömegbe.

Az egész életében láncon tartott,egy embertől félő kaukázusi pedig igenis hordjon szájkosarat, ha közösségbe megy.

Nagyon ekzakt a teszt, nincsolyan, hogy a kutya egyszer igy viselkedik máskor úgy. A kutya ösztönlény. ha ingerlem akkor válaszol. Most is máködnek ezek a tesztek pl. munkakutyáknál, vadászkutyáknál, örző-védőknél, terápiás kutyáknál....stb naponta végzik.

Az, hogy te nem érted, nem azt jelkenti, hogy rossz.

2011. máj. 26. 19:09
 13/25 anonim ***** válasza:
És mégis mi a rossz? Az én kutyám például bizony gondolkozás nélkül megtámadja azt aki engem vagy őt bántani akarja, vagy aki el akarja venni az ételét, vagy aki le akarja domninálni, vagy aki az én engedélyem nélkül bejön a házunkba. Gondolkodás nélkül megteszi. Ha megengedem neki. Amit nem teszek és neki ezzel nincs is gondja, de nem is változik meg mert nem is akarom. Most akkor engem meg fognak büntetni, annak ellenére hogy minden vizsgája kiváló, viselkedéstesztje a nap legjobbja, engedelmes vizsgái, ösztönpróbája van, nem hisztizik az orvosnál, tömegközelekedésbe, tömegbe, táborba járok vele, etológia tesztre gond nélkül? Mert gondolom nem azt nézik, hogy hány parancsszót ismer, hisz arra senkit nem lehet kötelezni hogy kutyaiskolája járjon és nevelje a kutyáját... Én csak ezek miatt aggódok... Mert a legbarátságosabb kutya sem teljesen kiszámítható, és ez az ország is mindenről híres csak a igazságosságáról nem.
2011. máj. 26. 19:16
 14/25 anonim ***** válasza:
Hát az én kutyám biztos egy ufó, de feltételezem, hogy inkább csak egyszerű élőlény nem pedig gép, hogy mindig ugyanúgy viselkedjen...
2011. máj. 26. 19:18
 15/25 anonim ***** válasza:

nem otthon nézik a kutyát,hanem közösségben. utcai szituáció, kisgyerekes, másik kutyás szituáció.

Ez a fontos.

2011. máj. 26. 19:18
 16/25 anonim ***** válasza:

ma 18:31

Pedig ingyen nem fogják csinálni. Kötelező az oltás, féreghajtás. Ingyen van? A chipezés...ingyen van?

2011. máj. 26. 19:21
 17/25 anonim ***** válasza:
Közösségben is gondolkodás nélkül megtenné ezeket, ha hagynám neki/nem lennék jelen és lenne rá oka. A gyerekektől sem ájul el. Had legyen már jogom ilyen kutyát tartani, ha ehhez van kedvem... Azokkal foglalkozzanak akikkel tényleg baj van... Mostmár a t*köm kivan vele, hogy nem lehet ebben az országban rendesen kutyázni...
2011. máj. 26. 19:27
 18/25 anonim válasza:
Nálunk a kutya a familiárisan hiperpigmentált egyedek (cigányok) ellen van. Ha valaki bemászik a kerítésen, akkor igenis menjen neki. De ha utcán sétálok vele és az a legnagyobb bajom, hogy járdaszéltől járdaszélig megyünk, mert kint vagyunk, és szagok és ez jaj de jó, akkor mi van? Így veszélyesnek számít-e vagy sem? Ez így olyan abszurd...
2011. máj. 26. 19:31
 19/25 anonim ***** válasza:

akkor te még nem jártál külföldön. És nem vagy tisztában a kutyatartás szabályaival más országokban.

Akutyádnak nélküledis életképesnek kell lennie közösségben. Ha nem az, hamar elaltatják. Ha te nevelted ilyenre,. akkor a te hibád.

2011. máj. 26. 19:32
 20/25 anonim ***** válasza:
Igen, és mégis ez hol van előírva? Nem azért vettem kutyát hogy másokkal működjön. Érdekes azon a sok teszten, vizsgán és versenyen valahogy egyik hozzáértő sem említette, hogy valami gond lenne vele. Biztos nagyon rossz gazda lehetek azok alapján amit leírtam... Ebből látszik ennek az országnak az elferdült gondolkozása. Én nem ártok senkinek soha a kutyámmal de engem büntetnének meg, aki meg állatkínzó b*rom az élhet tovább nyugiban...
2011. máj. 26. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!