Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy akarják osztályozni a...

Hogy akarják osztályozni a kutyákat viselkedésük alapján?

Figyelt kérdés

Mondták, hogy lesz ebadó, meg betiltják a fül vágást.

És osztályozni fogják a kutyákat, és nem az alapján, hogy dobermann, amstaff, rotweiler, meg labrador.

Hanem viselkedésük alapján eldöntik, hogy veszélyes-e a kutya.

De, ezt hogy fogják vizsgálni?

Majd egy labradort felidegesítenek, és ha széttépi a kiscicát, akkor veszélyes?

2011. máj. 26. 17:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Erre megvannak a különböző tesztek (wesentest), külföldön már régen ez alapján fizetnek adót.

Igen különböző helyzetekben vizsgálják a kutyát, természetesen kontrollált szituációban.

2011. máj. 26. 17:47
 2/25 anonim ***** válasza:
Különböző próbák alapján megnézik, mire hogyan reagál gondolom...például valaki bemegy és ha ugrana a torkának akkor behúzzák hogy veszélyes...stb. De ez az egész, úgy kreténség ahogyan van. Pénzt csináljanak ebből is, arról szól.
2011. máj. 26. 17:48
 3/25 anonim ***** válasza:
Már nem azért,de miből fizetik azokat,akik azt a nem kevés kutyát átvizsgálják?Erre az ebadó se lesz elég.
2011. máj. 26. 17:50
 4/25 anonim ***** válasza:

ma 17:50

Majd fizeti az, aki vizsgázik.

2011. máj. 26. 17:56
 5/25 anonim ***** válasza:

nem olyan vészes én Németországban csináltam a kutyáimmal meg, kb 15 perc alatt megvolt.

És aki nem érti meg, hogy miért szükséges, azt csak sajnálni tudom.

PL. Az a kutya aki elbukik a wesentesen, nem csak több adót fizet, de kötelezik a szájkosárviselésre is és a pórázra. ha nem tartja be a gazdi akkor nagy büntetés.

teljesen egyetértek vele.

2011. máj. 26. 17:58
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez mind szép és jó, csak ez itt Magyarország! Egy dolgot fognak vele elérni, hogy a 1,5 millió kóbor kutyából, lesz 3 millió...mert nem te, meg nem én, hanem falun meg vidéken, majd szépen kipakolják a kutyákat, mert fizet a franc alapon...A kormány se a kutyákért aggódik, egy percig ne gondolja senki, itt a pénz a lényeg. Emberek ezrei élnek lét minimum alatt, azzal sem törődnek, majd pont ezzel mi...De ebben is az fog szívni, aki egyébként tisztességesen tartja a kutyáját. Mert az ilyen józsi bá falun, az lazán kifogja pakolni a kutyát az utcára, vagy lepasszolja..
2011. máj. 26. 18:04
 7/25 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy az fizeti aki vizsgázik.Ez alapból hülyeség.Vagy képzelj el egy olyat,hogy:8-10 tagu roma család.Van 2-3-4kutya.Mennek a hapik vizsgálgatni.Szerintem 2 lehetőség van,vagy ingyen vizsgál,vagy alapból úgy megy,hogy viszi magával a kutyákat.Mert hogy pénzt nem lát sok helyen az biztos.Ez a szitu érvényes fehérnél is.Sőt...
2011. máj. 26. 18:31
 8/25 anonim ***** válasza:

Igenis a kutyákért való aggódás miatt születnek ezek a törvények. Nem a kormány akarja. Sőt nagyon nehezen verték át az állatvédő szervezetek, az állatorvosi kamara. A kormány annyit mondott, hogy teljesen kidolgozott javaslatokat kér. Nem ők dolgozták ki, hanem pl az állatorvosi kamara, az állatvédő szervezetek.

A kormány nem akar belőle pénzt, de nem is ad rá. Ez volt az egyik feltétel. tehét úgy kellett kidolgozni a tervezeteket, hogy azok "megtermeljék" a költségüket.

ÉS továbbra is csak azt tudom mondani aki nem látja át a hasznosságukat (a már életbe lépett új oltási könyv, kötelező chippezés, új kutyanyilvántartás valamint a még csak tervezett, tehát az ebadó és a wesentest hasznosságát annak fogalma sincs az állattarásrólés a magyarországi helyzetről)

2011. máj. 26. 18:49
 9/25 zsuzsabazsa ***** válasza:
Meg nemcsak ők hanem a MEOE-ből is pár ember benne van ennek a tervezetnek a megalkotásában.
2011. máj. 26. 19:03
 10/25 anonim ***** válasza:
Én azt nem látom be, hogy fogják ezt eldönteni. Mert igenis vannak olyan kutyák akik nem azért vannak, hogy mindenkit imádjanak! Ettől még nem biztos hogy ők veszélyesek. Ilyen formán minden kutya veszélyes, mert bármi olyanért is támadhat amit nem mérnek a teszten, vagy lehet hogy teljesen máshogy viselkedik ugyanabban a szituban mint a teszten. Vagy most akkor azt akarják, hogy mindenki csak emberimádó kutyákat tartson? Ez van, az állatok tartása nem veszélytelen, és így sem lesz az. Az viszont állatkínzás, ha egy kutya csak szájkosárba és pórázon élhet. A rossz állattartókat büntessék ne a többit, akinek talán csak annyi a "bűne" hogy egygazdás kutyája van.
2011. máj. 26. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!