Nem tudok pórázon menni a goldenemmel, mit csináljak?
3-4 hónapos kora óta rendszeresen elviszem sétálni, mindig nagyjából ugyanazon az útvonalon. És még mindig úgy húz mint egy őrült, mintha először lenne a kerten kívül (lassan 7 hónapos lesz, kan). Már nem bírok vele, akkora erő van benne mint egy bivalyban, múltkor 1 éjszakára megkötöttük, több okból sem lehetett szabadon azon az éjjelen, de ez volt az egyetlen eset, és szétszakította a BŐR nyakörvet, és nem is a varrásnál. Szóval gondolhatjátok mekkora élmény úgy sétálni hogy egy ilyen erős kutya húzza a pórázt mint aki megveszett.
Mit csináljak vele?
Neveld meg! Itt egy link, nem tudom, hogy a sétáltatásról van-e szó benne, de sztem hasznodra lesz :) Jó olvasgatást. Ha van pénzed vidd kutyasuliba!
Én azt olvastam, úgy kell erre tanítani, hogy rövid pórázra fogod, hogy a lábad mellett legyen, kb. a válla legyen a lábaddal egyvonalban, és jutalomfalatot húzol az orra előtt. Ekkora kutyánál lehet, hogy nehéz lesz, én a három hónapos kutyámat tanítom most így. Próbáld ki. És ha elmegy, akkor rántsd meg a pórázt, jutalomfalattal hívd oda, közben mindig egy parancsot ismételgess, hogy a lábad mellett menjen, mondjuk "hozzám" vagy "lábhoz", de ez mindig ugyanaz legyen.
Remélem, segíthettem! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!