Vajon hányan dobják majd ki a kutyákat emiatt?
Ebadó: duplán kell majd fizetni?!
Amikor megszüntették régebben, akkor beszámolták a veszettség elleni oltás árába, azért lett az drágább. Vagy ez a kormány nem tudja, mit tett az előző?
1: a kutyák azért híznak el ivartalanítás után (és a macskák is) mert a sok magát gazdának nevező semmirekellő szennyel eteti a kutyáját!!! Ha rendes tápot, és minőségi ételeket kapna, kimérve a napi szükséges adagot, ivartalanítás ide v oda nem hízna el. Plusz a kutyát mozgatni kell, a kert nem elég, sétálni kell!!!
2: akinek nincs pénze ivartalanításra annak rendes táplálékra oltásokra stb. sincs, ekkor a fentiek lépnek érvénybe!
3: aki nem teheti meg ne tartson állatot, mert azért h felhizlalják, és elzsírosítsák mint egy malacot, azért nem kell kutya. A kutyát nem kell és nem is szabad tömni. Meghatározott időben meghatározott mennyiség. Ez nehézséget okoz? Tényleg? Tartson tevét az interneten!
Ezzel egyetértek, igazából én is a bürokrácia miatt félek :/
Mghát az oltás, igen az lehetne ingyenes, vagy csak valami jelképes összeg, amit tényleg ér.
Mert aztán a híradóra az jellemző, hogy nem ferdítenek :D
Azért nem is értem sokan el sem olvassák a tervezetet és már rázzák a vészcsengőt, holott ennyire nem durva a helyzet összességében erre szükség van, remélem ésszerűen lesz megszervezve...
Én isten bizony igyekszem figyelmesen olvasni, de senki nem látja hogy a lényeg nem az hogy eldöntsük egyesével hogy ki rendes gazdi és ki nem, nem is az hogy a nyugdíjasok hogyan fogják kifizetni. Hanem hogy ha senki nem lép semmit akkor a kóbor kutyák száma évről évre csak nő tovább.
Sok itt fedeztetéssel kapcsolatos kérdést feltévő emberke a chipre csak legyint hogy azt mondta az állatorvos nem kell mert úgy sincs a faluban leolvasó, meg minek úgysem ellenőrzik...a többség kutyatartási kultúrálatlanságának köszönhetjük ha tényleg lesz ebadó.
Ha apránként minden kutya chipezett és ivartalanított lesz akkor minimálisra csökken a kóbor kutyák száma. És most sztem ez a lényeg.
Az hogy ki hogyan tartja majd a chipezett(regisztrált)+ivartalanított kutyáját? Valószínűleg klaszisokkal jobban, ugyanis ha a kutya közterületre téved póráz nélkül azonnal visszajutatható- és örüljön a delikvens ha nem büntetik meg. Ha valaki megkínzott összevert kutyát talál a chip alapján elindulhat kit kell felelőségre vonni, ha az emberek fejében elületik hogy a kutya tartása felelősséggel jár és pénzbe kerül akkortól egy kölyök vétele a gyereknek kockázatosabbb és drágább ajándék lesz mint egy doboz lego, mert most kb egy sznten van egy olcsó kölyök mint egy lego...
HOnnan veszed hogy az ivartalanítatott szukák elhiznak, meg ellustulnak meg az ilyen hülyeségek?? ezek csak idióta szájhagyomány útján terjedő közhelyek.
ivartalanítatott tacskó szukám van, akit az utcáról szedtem össze. baromi aktiv napi 2 órát labdázunk meg futkározik, meg van egy 15 perces egészségügyi sétája. 8,3 kg és kb 10 között ingadozik a súlya évszaktól függően. semmit sem változott a műtét után. az ivartalan kutyáknak 20-30%al kisebb ez energia igényük, ennek felügyelete a gazdi feladata. ugyanugy őrzi a lakást is.
a szomszéd 43kg-os 2 éves argetin dog szukája egy gennyes méhgyulladás után lett kipakotatva. teljesen jól van, baromi sokat tud futni, nem zabál és a házőrzést már ne is említsük...
naponta viszem sétálni a kutyáim és járok futtatóra, de még ellenpéldával, vagy aki alátámasztaná ezeket a hiedelmeket nem talákozam, de a műtét előtt rengeteg rémtörténetet hallottam a korláűtolt gazdiktól, mint :
húú van egy ismerősöm akinek megvadult a szukája, meg elhizott...blabla. de mutatni egyet sem tudtak.
ha a kutya lusta vagy kövér az a gazdi hibája, nem kell kitalálni higy másé a felelősség!
és a kant is ivartalanítattni fogm ha elég idős lesz hozzá.
mind a kettőben chip is van.
Az ebadóval egyet értek,a szándék helyes, de a kivitelezésébe nagyon be fognak fürödni, ha nem gondolják át.
Sajnos megértem, hogy a jó gazdik is szivnak, vagy a kispénzűek. Eléggé kollektiv büntetés. De nem lehet kiszűrni minden rossz gazditsem. nekem sincs sok pénzem, de összespóroltam az ivartalaníttatásra meg a chippekre. spórolok a kanéra is.
Nagyon nagy a baj itthon, ez drasztikus lépéseket igényel. A magyarok nézeteinek megváltoztatásához már nem elég szórólapozni, meg megkinoztt kutyákról plakátokat kiragsztani. Nézzétek meg, itt is van egy csomó szaporító és se a szép szóból, se a csúnyából,se az észérvekből nem értenek. hát akkor miért érdekelné őket bármi más?
Talán lesz több ivartalanítttaási akció.nem tudom.
megértem azt is hogy ha ez lesz az valakinek durva teher (de ha ez az akkor meg hogy fizeti az állatorvost??), és lehet hogy sok kutya fog utcára kerülni, ami borzasztó. de ez igy jelenleg, ahogy élnek mellettünk az állatok az sem jó. sőt borzasztó. nem lehet olyan rendletet hozni amivel tenyésztő, szaporító, ivaros kutyához ragaszkodó de nem szaporító vagy rossz gazda örül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!