Vajon hányan dobják majd ki a kutyákat emiatt?
Ebadó: duplán kell majd fizetni?!
Amikor megszüntették régebben, akkor beszámolták a veszettség elleni oltás árába, azért lett az drágább. Vagy ez a kormány nem tudja, mit tett az előző?
Az én véleményem az,hogy ez akkor lenne korrekt,ha cserébe kapnánk is valamit.Mondjuk ingyen lenne az oltás,vagy ilyenek.
Egyébként 2 kutyám van. Az idősebbiket befogadtam ( vajon ezt hogy tudom bizonyítani? Ha sehogy,fizethetek, mert jót tettem..., ivartalanítani nem fogom,mert 12 éves. ), a másikat meg azért nem,mert kiállításoznék,és azt csak ivarossal lehet.
Szóval akkor én most fizetek majd...
NA mindegy,én emiatt meg nem válnék tőlük. ( de hozzáteszem,nem tudom miből fogom kifizetni,ha évi 50-60 ezerbe lesz a 2 kutya adója ).
VISZONT:
A vidékiek,akiknél most is morzsit eszik a kutya,és fél méteres láncon él,úgy fogják kivágni,hogy csak úgy csörög. Ha csak nem agyonütik. Okos a kormány, 1,5millió kóbor állatból gyorsan csinál 3milliót...
Nem tudom az ebadó hova vándorol és nem is igen érdekel, már régen be kellett volna vezetni vagy az lett volna jobb ha nem is feldkeztek volna meg róla.
Szerintem akinek fontos a kutyája az amúgy is oltat, már rég bechipeztette és/ vagy ivartalanítatta.
Ha minidg is lett volna ebadó akkor most nem lennének olyan hozzászólások mint valaki az elején akinek első gondolata az volt hogy akkor most utcára vele és akkor hoz egy újat aki már ( persze az állatvédők költségén) oltott, ivartalanított és chipezett.
Borzasztóa sajnálom már előre az ilyen gazdik kutyáit és tudom mi fajtamentők teljesen rá fogunk menni ha esetleg egyik napról a másikra kutyák tucatjai mennek is rá erre, de legalább utánna ( talán) rend lesz és a kutyának nem csak ára lesz az expressen hanem értéke is.
Nem jó megoldás, de ha nem lesz rend akkor is elérjük a 3millió kóborkutya országa címet...sőt rá is tudunk duplázni.
21.00
"Kiállításozni" általában csak törzskönyvezett kutyával lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!