Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vajon hányan dobják majd ki a...

Vajon hányan dobják majd ki a kutyákat emiatt?

Figyelt kérdés

Ebadó: duplán kell majd fizetni?!

Amikor megszüntették régebben, akkor beszámolták a veszettség elleni oltás árába, azért lett az drágább. Vagy ez a kormány nem tudja, mit tett az előző?

2011. máj. 24. 19:02
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
Ja h csak tenyésztő ? Csak tudod ez nem így működik.És hogyan gondolod az ellenőrzést ? Mondjuk egy szaporító TALÁN bejegyezteti a szukáját mint ivaros kutya , de ugye nem gondolod hogy majd a sok almot amit lehoz chipezteti ? Akkor ennek megint mi értelme van ? Hát semmi mert semmivel sem leszünk előrébb, vagyis mégis mert tömik a zsebüket az illetékesek.
2011. máj. 24. 20:44
 22/49 anonim ***** válasza:
32%
Természetesen nem lehet átfogóan ellenőrizni semmit. De azt se ellenőrzik minden háznál h pl tartasz-e illegális fegyvereket, de ha lebuksz, megszívod, itt is így lesz. És megteheted h nem ivartalanítod, semmi gond, támogatod az államot. TE döntesz de ezen sztem hülyeség ennyit hisztizni. Ha örökbefogadsz menhelyről azt is kötelező ivartalanítani v már van is, érdekes h senki nem sír miatta.
2011. máj. 24. 20:51
 23/49 anonim ***** válasza:

Az én véleményem az,hogy ez akkor lenne korrekt,ha cserébe kapnánk is valamit.Mondjuk ingyen lenne az oltás,vagy ilyenek.

Egyébként 2 kutyám van. Az idősebbiket befogadtam ( vajon ezt hogy tudom bizonyítani? Ha sehogy,fizethetek, mert jót tettem..., ivartalanítani nem fogom,mert 12 éves. ), a másikat meg azért nem,mert kiállításoznék,és azt csak ivarossal lehet.

Szóval akkor én most fizetek majd...

NA mindegy,én emiatt meg nem válnék tőlük. ( de hozzáteszem,nem tudom miből fogom kifizetni,ha évi 50-60 ezerbe lesz a 2 kutya adója ).

VISZONT:

A vidékiek,akiknél most is morzsit eszik a kutya,és fél méteres láncon él,úgy fogják kivágni,hogy csak úgy csörög. Ha csak nem agyonütik. Okos a kormány, 1,5millió kóbor állatból gyorsan csinál 3milliót...

2011. máj. 24. 21:00
 24/49 anonim ***** válasza:
48%
12 éves kutyát biztos nem kell majd ivartalanítva, mert azt az állatorvosok sem támogatnák. És igen lesz egy csomó kóbor állat sajnos :( DE: még az sem kizást h mindez az új kutya vásárlására vonatkozik nem a meglévőre. Ez lenne a legértelmesebb megoldás. Akinek van, annak legyen ahogy eddig, de ha újat veszel/fogadsz örökbe, akkor ezek a szabályok, és pont. De sztem a kiállítással kapcsolatban is születhet még olyan h kivételt tesznek, és sztem vesd is fel vmi fórumon. :) Pl egy szövetségnél h nyújtsanak be hivatalos kérelmet/észrevételt bárakármit :D Amúgy nem hiszem h ilyen nagy összegekről lenne szó :D
2011. máj. 24. 21:06
 25/49 anonim ***** válasza:
0%
Ja! Most jut eszembe h vhol olvastam h az adó a chip és az ivartalanítás együttes árának felelne meg amit évente kéne fizetni. Ez fairnek tűnik amúgy.
2011. máj. 24. 21:07
 26/49 anonim ***** válasza:
Rohadjanak meg ezek a majmok már nem tudnak mit kitalálni.
2011. máj. 24. 21:25
 27/49 panettone ***** válasza:
40%

Nem tudom az ebadó hova vándorol és nem is igen érdekel, már régen be kellett volna vezetni vagy az lett volna jobb ha nem is feldkeztek volna meg róla.

Szerintem akinek fontos a kutyája az amúgy is oltat, már rég bechipeztette és/ vagy ivartalanítatta.

Ha minidg is lett volna ebadó akkor most nem lennének olyan hozzászólások mint valaki az elején akinek első gondolata az volt hogy akkor most utcára vele és akkor hoz egy újat aki már ( persze az állatvédők költségén) oltott, ivartalanított és chipezett.

Borzasztóa sajnálom már előre az ilyen gazdik kutyáit és tudom mi fajtamentők teljesen rá fogunk menni ha esetleg egyik napról a másikra kutyák tucatjai mennek is rá erre, de legalább utánna ( talán) rend lesz és a kutyának nem csak ára lesz az expressen hanem értéke is.

Nem jó megoldás, de ha nem lesz rend akkor is elérjük a 3millió kóborkutya országa címet...sőt rá is tudunk duplázni.

2011. máj. 24. 21:38
 28/49 anonim ***** válasza:
Egyet értek!
2011. máj. 24. 21:41
 29/49 anonim ***** válasza:

21.00

"Kiállításozni" általában csak törzskönyvezett kutyával lehet.

2011. máj. 24. 22:37
 30/49 anonim ***** válasza:
Egyáltalán, hogy tud a sok nyugdijas, vagy munkanélküli, csődben vergődő lakos több tizezer forintos ivartalanítást kifizetni az állatorvosnak? Mert a szukák ivartalanítása rengeteg pénzbe kerül és kockázatos is. Ráadásul az ivartalanított kutyák nagy része elhízik, ellustul, semmiféle munkára (pl. házőrzés) nem alkalmas. Ez az egész ebben a formájában elfogadhatatlan. Persze amíg a falusi öregeknek van kutyájuk, oda nem megy be a betörő vagy a rabló. Ha nem tud adót fizetni a falusi öregember, nem tart kutyát, feketék mehetnek szabadon agyonverni és a kis értékeit elrabolni?! Ezt akarja a kormány? Így teremt ezeknek "munkahelyet?"
2011. máj. 24. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!