NÉMET JUHÁSZ: Hibát követek el, ha pároztatok két gyönyörű törzskönyv nélküli (mindkettő törzskönyves szülőktől származó) Német juhász-t?
Van két hivatalosan nem fajtatiszta német juhász kutyám, törzskönyvük nincs, de mind a kettő szülei törzskönyvesek. Pároztatni szeretném őket, hogy kiskutyák legyenek, hobby célra adnám őket gazdihoz.. 4 ismerősömnél már lenne helye a kicsiknek..
Sokszor írták páran, hogy törzskönyv nélküli kutyákat ne nagyon pároztassanak. De kíváncsi lennék a véleményekre, hogy szerintetek hiba lenne, ha pároztatnám a két kutyusomat. (A kutyák természetesen nem rokonaik egymásnak)
Örülök, hogy így döntöttél.
Nekem tegnap este sikerült belefutnom egy ismerősömbe, akinek van egy helyes yorki kanja. Ott volt egy yorki lány is, eddig még nem láttam. Megtudtam, hogy épp tüzel, és szeretnék őket összehozni. A szuka nem engedte magát, a gazdi szerint még egyik tüzelésénél sem sikerült pároztatni, de a "doki azt mondta, hogy egyszer mindenképp kell szülnie". Tehát ma majd úgy próbálják meg a dolgot, hogy lefogják a szuka kutyát, hogy a kan tehesse a dolgát...
Na erre kikeltem magamból, és elmondtam a véleményem a dologról. Néztek rám buta fejjel, és tudom, hogy nem sikerült őket meggyőznöm. De a sírás kerülgetett, amikor arra gondoltam, hogy mit akarnak tenni azzal a szegény szuka kutyussal:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!