Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » NÉMET JUHÁSZ: Hibát követek...

NÉMET JUHÁSZ: Hibát követek el, ha pároztatok két gyönyörű törzskönyv nélküli (mindkettő törzskönyves szülőktől származó) Német juhász-t?

Figyelt kérdés

Van két hivatalosan nem fajtatiszta német juhász kutyám, törzskönyvük nincs, de mind a kettő szülei törzskönyvesek. Pároztatni szeretném őket, hogy kiskutyák legyenek, hobby célra adnám őket gazdihoz.. 4 ismerősömnél már lenne helye a kicsiknek..

Sokszor írták páran, hogy törzskönyv nélküli kutyákat ne nagyon pároztassanak. De kíváncsi lennék a véleményekre, hogy szerintetek hiba lenne, ha pároztatnám a két kutyusomat. (A kutyák természetesen nem rokonaik egymásnak)

2011. máj. 24. 00:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon nem támogatom a továbbszaporításukat, de ha semmilyen módon nem lehet róla lebeszélni téged, akkor legalább az egészségügyi szűréseket csináltasd meg nekik és csak akkor szaporítsd, ha azok rendben vannak. A NJ-hez nem értek, de azt tudom, hogy csípődiszpláziát kötelező szűretni náluk is. Ez olyan 20.000 forint/kutya. Ha a hivatalosan elbírált eredmény HD-A vagy HD-B akkor jó, ha rosszabb, akkor el kell felejteni a pároztatásukat! Hivatalos bírálat is kell, az általában nem mérvadó, hogy a röntgent készítő orvos mit mond. Nem lehet cél potenciálisan beteg kiskutyákat rásózni a leendő gazdira!

De ha rám hallgatsz, akkor inkább rábeszéled a gazdijelöltjeidet, hogy vegyenek törzskönyvezeztt kiskutyát tenyésztőtől, vagy fogadjanak örökbe a fajtamentőktől!

2011. máj. 24. 08:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok tenyésztő,nem is leszek,mégis csúnyán megbüntetnék mindenkit,aki nem tenyésztő,és almot hoz le.Miért?Mert látom,mi lesz ezeknek a kutyáknak a sorsa.NJ fajtamentőknél annyi van,hogy folyamatos teltházzal üzemelnek.Gyepiken,menhelyeken szintén rengeteg nj van.

Nem kell növelni a számukat.Az meg mese,hogy mindnek lesz gazdája.Ezek a menhelyi szerencsétlenek is úgy születtek,hogy nekik is lesz,de lett helyette altatóinjekció.

És miért szeretnéd egyáltalán pároztatni őket?A kutyáknak nem lesz bajuk,ha egyszer sem lesz kölykük életükben,hanem ivartalanításra kerülnek.

A kutyáknak fájdalmas és kellemetlen a fedeztetés,a szukának az ellés és a kölykök felnevelése.

Az ismerőseid meg,ha kutyát akarnak,rengeteg már meglévő alomból válogathatnak.

2011. máj. 24. 10:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is inkább küldd az ismerőseidet menhelyre, ott is sok aranyos kutya van.

És így akkor őket mentik meg az elaltatás elől.

Sajnos ez a "tenyésztés" sok gondot okoz, ha tul sok a kiskutya, kevés rá a kerselet, lecsökkennek az árak, romlik a minőség.

Hobbikutyának a menhelyről hozott kölyök is pont ugyan olyan jó, mint a házilag kevert.

És az oltások tényleg elég drágák.

2011. máj. 24. 10:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hibát követsz el. Hogy miért? Előttem páran már leírták, nincs kedvem begépelni ugyanazt.
2011. máj. 24. 10:29
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

olvasgass egy kicsit...

minden általad szaporított kutya leszármazottaiért is felelős vagy.

(nem vagyok tenyésztő, itt már milliószor leírtam hogy 2 exkóbor kutya gazdája vagyok. biztos volt gazdájuk, mert vki kidobta őket)

2011. máj. 24. 11:20
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Olvasgattam több helyen is, és tényleg arra jutottam, hogy jobbat teszek akkor, ha ivartalanítom a szukámat.

Még egyszer köszönöm a válaszokat, főleg mert nem rögtön a torkomnak ugrottatok, hogy ilyet kérdezek.

2011. máj. 24. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi és a kutyád is köszönjük hogy felelős gazdi vagy!:-)
2011. máj. 24. 13:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Okos gazdi :D

Szebbé tetted a napom!

2011. máj. 24. 18:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy meggyőztek az észérvek!

Minden jót neked és a kutyáknak!

2011. máj. 24. 19:28
 20/21 panettone ***** válasza:

:-) azért kaptál normális válaszokat mert normálisan tetted fel a kérdést!

Még egy utolsó adalék, én sem tudtam de mostanában került hozzám egy cavi szuka ideiglenes gondozába aki elég furán jár. Orrba szájba fialtatták "megkereste az betevőjét" a vemhesség(ek) alatt a szuka ki esetleg előtte dp mentes volt lehet enyhe dp-s vagy enyhéből súlyos. Ami azt jelenti hogy ivartalanítva garantáltan megóvod a méhráktól és egyéb betegségektől plusz megóvod attól hogy öregkorára tönkre menjenek az izületei.

Jó döntés.

2011. máj. 24. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!