Vélemények az ebadóról?
Pedig pont az állatvédők írták, hogy egy két részlettel nem értenek egyet.
És a másik, hogy elesnek az 1%-tól. Akkor viszont az összes náluk lévő kutyától meg kell válniuk.
Én is csak olvastam és ezeket a sorokat állatvédők írták:
,,Én másképp látom a dolgokat. Nem passzívak, hanem nem látják értelmét annak, hogy aktívak legyenek.Mert lám, bíznak valamiben,aztán rájönnek, hogy megint nem a köz, hanem az egyén érdekéről szól az egész.
Egy idő után pedig belefásul az ember azt látva, hogy állatvédelem címén hogyan lehet pénzeket lehúzni, kétes hírű egzisztenciákat teremteni. Akik meg ott rohadnak meg az állatokkal, még nagyobb nyomorba kerülnek, mint eddig voltak.(És mi lesz majd jövőre, amikor a civilek ráébrednek, hogy az új adószabályok maitt egyszerűen nem lesznek majd 1%-ok....) 24.óra van ahhoz, hogy az állatvédők egyfajta konszenzust létrehozva leüljenek, és a dolgoknak kicsit elé menve próbálják megnyerni azt a csatát, ami majd most lesz a legnehezebb... Ha nem ismerik fel a pillanatot, akkor jövőre egymás után fognak egzisztenciális ellehetetlenedés miatt megszűnni az állatvédő szervezetek. "
,,Valaki ragozná ezeket az új adó szabályokat?
Most kezd csak leesni a tantusz... Ha nem lesz 1% bevétel, akkor már most visszavihetjük az összes kutyát az Illatosra, mert nem fogjuk tudni folyamatosan 50-70 kutya ellátását finanszírozni, brutál orvosi számlákat fizetni a sok sérült után..."
Én se de az biztos hogy az adóval kapcsolatos.
És megmondom őszintén amíg nem került nyílvánosságra, hogy a MÁV-nál hová került a sok pénz amit az adófizetőktől szedtek be, addig abban a tudatban voltam, hogy amit én megveszek jegyet, annak az árából egész biztos, hogy a mi utazási kényelmünkre fogják fordítani. Hát most meg úgy vagyok vele, ha tudom akkor inkább lefizetem a kellert, tőle nem sajnálom, de a fejesek zsebéből százszor jobban.
Az ebadóval ugyan így vagyok. Honnan tudom biztosan, hogy tényleg az állatvédelemre fogják fordítani a befolyt összeget? Állambácsitól meg még egy fillért is sajnálok, nem hogy három ezret.
Nem tudhatjuk, reménykedhetünk :)
Ez a baj ezzel az országgal h a kormányok már mindenkinek a bizalmát elvesztették, és akárki lesz is kormányon, nem hiszem h könnyen tud majd rajta változtatni...
Na ez viszont már rohadt messzire vezet. Az a baj, hogy ebben az országban mindenki így gondolkodik (lent is, fent is) ezért nem fog tudni soha megváltozni semmi. A pincérek meg szakások azért kapnak nevetségesen kevés pénzt, mert úgy kalkulál a munkaadójuk, hogy úgyis ellopják, ezért kénytelenek ellopni. A főnökeim képtelen bejelenteni arra a fizura, amit valójában kapok(200k) mert a kezembe adott pénz két és félszeresét (460k startkártyával!) kellene járuléknak fizetni. Ez ugye azért ilyen sok, mert senki nem tudja befizetni, mert ilyen sok, így aztán az a néhány multi fizeti csak be, akiknek muszáj.
Így megy ez kicsiben is, meg nagyban is, de ez a törvény legalább támogatja az ivartalanítást meg a chipezést, ezzel is kicsivel közelebb kerülünk a célhoz.
Igen sajnos ez megy ebben az országban, és persze, hogy sokan ( többek között én is ) fel vannak háborodva, ha még többet kell befizetni.
Jó neked, hogy legalább be vagy jelentve. Sok helyen be se jelentik az embert, és ha nem tetszik, akkor mehetsz amerre látsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!